Версія для друку Версія для друку

ІРШАВА ЄДНАЄ СХІД І ЗАХІД УКРАЇНИ

Історія співпраці цих двох інституцій налічує майже півтора десятиліття. Мова про Сєвєродонецький центр туризму та патріотичного виховання і нинішній Іршавський міський центр позашкільної освіти.
Кілька років тому «Нове життя» у фоторепортажі розповідало, як представники Луганщини зустрічали Різдво на Іршавщині, колядували в Лисичові, проводили творчі зустрічі в культурно-мистецьких установах і туристичних закладах міста та району. Повномасштабне вторгнення рашистів в Україну розкидало педагогічних працівників та жителів Сєвєродонецька по різних містах нашої країни. Керівник згаданого центру Лариса Леонідівна Борисова зібрала своїх колег із Броварів, Луцька Тернополя та інших міст їх тимчасового проживання в Іршаві, аби вони зустріли Новий 2023-й рік за святковим столом на туристичній базі «У Віктора» в Кам’янці.
Її колеги заступник директора Іршавського МЦПО І.І.Терпай та керівник гуртка спортивного туризму Л.Р.Осійська забезпечили їм культурно-мистецьку програму короткого, але насиченого подіями перебування. Зокрема, директор місцевого краєзнавчого музею А.А.Світлинець провів із луганчанами екскурсію в музеї та містом, а керівник народної студії «Боржавська фантазія» Л.Б.Микита провела із гостями Закарпаття майстер-клас по виготовленню новорічно-різдв’яних листівок із відповідним колоритом та традиційними святковими сюжетами.
Короткотермінове перебування наших гостей завершилося емоційно теплим їх спілкуванням з колегами та Іршавським міським головою В.А. Симканинцем. Віктор Андрійович висловив сподівання, що громада запросить цих гостей знову відвідати Іршавщину цього року вже під мирним небом. Луганчан вітали також начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, сім’ї, молоді і спорту Іршавської міськради Єлизавета Яцканич і директор МЦПО м. Іршава Юрій Буряс.

Ваш отзыв

Ваш коментар