- Нове життя - https://nz-ir.com -

Ганна Попович – кооператорка із досвідом

Так говорять про завідуючу продовольчим магазином села Брід Ганну Василівну Попович. Понад 50 років вона віддала роботі в споживчій кооперації району.
Ще зі шкільних років вона мріяла працювати в сфері торгівлі. Одразу після закінчення середньої школи влаштувалася продавцем магазину в рідному селі. Без відриву від виробництва закінчила Мукачівський кооперативний технікум – відділ товарознавства. На цій роботі в Ганни Василівни проявився неабиякий потенціал організаторських здібностей. Вона повсякчас турбувалася, щоб у магазині було все, що необхідно сільському покупцеві. Прохання відвідувачів магазину записувала в зошит, а коли йшла за новим товаром, неодмінно це враховувала. Тому всього тут було в достатній кількості.
Оскільки продмаг – це така торгова точка, де завжди багато покупців, адже харчуватися потрібно щодня, тому й про асортимент необхідно дбати. А Ганна Василівна усе робила для того, щоб відвідувачі були задоволеними.
У магазині завжди належний санітарний стан. Продавці одягнені по формі, а викладка товару постійно була зразковою.
Відношення продавців до покупців завжди було приязне, у книгу скарг і пропозицій записували тільки подяки. Бо насправді так і було: покупці роботою працівників прилавка були задоволені, вони виходили із крамниці із гарним і хорошим настроєм. Тут була завжди хороша і сприятлива атмосфера.
Та в роботі торгівлі основним показником є товарообіг. Працівник прилавка повинен заробити не тільки на себе (на зарплату), а ще й гроші на утримання приміщення, щоб було чим розрахуватися за освітлення і опалення торгового закладу та на придбання нового товару. У всі часи розрахунок із постачальником був понад усе. Ганна Василівна старалася працювати так, щоб не було боргів, щоб люди вчасно мали зарплату. Тому старалися робити так, щоб не були зачиненими двері магазину, а працівниці приходили на роботу вчасно, без затримки, щоб із ранку до вечора йшла жвава торгівля. Брідський магазин був серед кращих у районі, таким він залишається і дотепер.
До Ганни Василівни охоче йшли на практику учні Мукачівського кооперативного технікуму. Ті, які добре зарекомендували себе, залишалися працювати в магазині.
Крім основної роботи, Ганна Василівна займалася і громадськими справами. Багато разів обиралася депутатом Брідської сільської ради, співала в сільському хорі. Обиралася також членом правління Іршавської райспоживспілки. На даний час вона – член правління Загатського споживчого товариства та уповноважена від пайовиків Брідського та Загатського СТ.
За багаторічну і сумлінну працю у споживчій кооперації Іршавщини Ганна Василівна нагороджена багатьма почесними грамотами і подяками. Має також медаль «Ветеран праці». Її фото неодноразово красувалося на районній та обласній Дошці пошани.
Разом із чоловіком виростили і виховали трьох донечок. Дві з них стали медиками, а третя пішла стежкою матері. Ганна Василівна давно б могла піти на заслужений відпочинок, та продовжує працювати дотепер. Такий вже у неї характер.

Михайло ЛОМАГА,
наш громадський кореспондент