- Нове життя - https://nz-ir.com -

В Іршаві пройшли «Відкриті уроки футболу» для дітей громади

Чудове спортивне свято відбулося 28 жовтня на центральному стадіоні Іршави. «Відкриті уроки футболу» об‘єднали 116 учасників – учнів із закладів загальної середньої освіти l-lll та l-ll ступенів з усієї громади. Після урочистого виконання Гімну України та хвилини мовчання за загиблими захисниками України у війні, юних спортсменів з початком цікавого дійства привітав Іршавський міський голова Віктор Симканинець  та депутат міської ради, перший заступник голови Федерації футболу Закарпаття Станіслав Сухан, які побажали учасникам спортивного азарту, вміло показати свої навики з футболу, приємних емоцій та хорошого настрою.
   Змагались команди у восьми секторах, на які умовно було поділено стадіон, показуючи свою спритність, уміння володіти м‘ячем, працювати індивідуально, в парах та командою.
Метою заходу було показати учням ази підготовки до змагань з футболу, прививати любов до цього виду спорту, через спорт гартувати фізичний і моральний стан молоді, навчити філософії масового футболу – що має бути радість від гри замість результату за всяку ціну.До проведення естафет та заходу було залучено більше 25 фахівців – викладачів фізкультури, тренерів ДЮСШа, працівників позашкілля, представників ЗЗСО. Серед вболівальників були не тільки батьки, а й одні з організаторів спортивного свята –  начальниця відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту міської ради Єлизавета Яцканич, депутати міської ради, зокрема і Андрій Веждел, який є заступником голови Хустської районної асоціації футболу, президент футбольного клубу «Бужора» Олексій Маркович, директор Іршавської ДЮСШ Віта Пензеник, керуючий справами міськради Іван Матіко, інспектор МБК з питань фізичної культури і спорту Борис Ломага. 
    Насамкінець змагань, ведучий спортивного заходу Юрій Буряс запросив підбити підсумки головного суддю Івана Терпая, після чого Віктор Андрійович і Станіслав Васильович вручили командам призи у вигляді спортивного інвентаря. Також всіх учасників змагань були нагороджені грамотами Федерації футболу України.
Цей спортивний захід проходив у рамках проєкту Української асоціації футболу, за підтримки Дитячого фонду УЄФА та Асоціації крос-культурних проєктів (Данія) «Відкриті уроки футболу», Федерації футболу Закарпаття.

Наталія ХОДЄЄВА.