- Нове життя - https://nz-ir.com -

Помолимося за упокій душі о. Василія Ігната

16 жовтня сумна звістка облетіла нашу Срібну Землю – не стало настоятеля Свято Петро-Павлівського храму м. Іршави о. Василія Ігната. Пішла передчасно у потойбічний світ людина, яка сповна віддавала себе служінню Богу, брала активну участь у громадському житті міста Іршави та навколишніх населених пунктів, разом із православною громадою вирішувала усі назрілі проблеми.
о. Василій Ігнат був частим гостем редакції газети «Нове життя», понад тридцять років співпрацював із районним виданням, на його сторінках порушував проблеми православної громади.
Народився Василій Ігнат 15 січня 1959 року в с. Стеблівка Хустського району в сім’ї православного протоієрея Василія Ігната. Після закінчення місцевої школи навчався в Московській духовній семінарії та Київській духовній академії. 5 жовтня 1990 призначений настоятелем храму святих апостолів Петра і Павла міста Іршави. Із тих пір до сьогоднішнього дня чесно служив православній громаді міста Іршава, відстоював її інтереси. Це був не просто священник, а людина великого серця і душі. Він часто виступав на сторінках районної газети, порушував проблеми християнського життя. Через друковане слово закликав нас любити рідну українську мову, любити ближнього і Бога через порядні і добрі справи, із повагою ставитися до того, що дарує нам життя.
Спочилий отець Василій був достойним священнослужителем древньої Мукачівської єпархії. Він часто після Божої служби навідувався в редакцію районної газети «Нове життя», цікавився проблемами районки, пропонував підготувати матеріал до улюбленого видання, з яким дружив понад тридцять років. Його статті на духовну тематику часто з’являлися на сторінках районного часопису.
Світла пам’ять про настоятеля Свято Петро-Павлівського храму отця Василія Ігната назавжди збережеться у наших серцях.
Вічна Вам пам’ять, блаженний упокій!

У скорботі колектив редакції газети «Нове життя»