Версія для друку Версія для друку

загинув геройськи

Сак Михайло Андрійович народився 27 серпня 1978 року. Майже все своє життя віддав службі в армії. З 2004 року брав участь в українській миротворчій місії в Іраку, Почав захист України від ворожого вторгнення під час антитерористичної операції на самому початку, в 2014 році. Після завершення контракту повернувся додому, але ненадовго – бо війна покликала знову. Намагався жити цивільним життям. Був майстром на всі руки – будував, майстрував, приводив до ладу хату і подвір’я. Його руками оздоблено та відремонтовано все обійстя. У складних ситуаціях знаходив потрібні слова, щоб підтримати військових побратимів. У розмові із мамою завжди жартував і казав, що у нього все добре, бо знав як крається материнське серце при думці, що син на війні. Останнє прощання із мамою після відпустки було як ніколи важким. Наче обоє розуміли, що прощаються востаннє…
24 лютого після повномасштабного вторгнення росії Михайло в перші дні став на захист України. Сержант, бойовий медик гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти гірсько-штурмового батальйону 128 бригади загинув під час наступальних дій Збройних Сил України у Херсонській області 30 серпня 2022 року. Михайло загинув від ворожої кулі, рятуючи на полі бою життя військових побратимів. Помер відважно, геройськи, – так, як і служив Україні всі роки.
За бездоганне, сумлінне виконання службових обов’язків у зоні бойових дій, відвагу та мужність, проявлені у боях, неодноразово нагороджений грамотами, медалями, відзнаками Президента України. І зовсім недавно, в кінці травня, Указом Президента України нагороджений медаллю «Захисник Вітчизни»

Ваш отзыв

Ваш коментар