- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЦВЯХ У ТРУНУ РОСІЙСЬКОЇ ІМПЕРІЇ

Сьогодні унікальний день не тільки в історії Закарпаття, але і в історії всієї України. Адже за час із 24 лютого 2022 року весь наш народ зайнятий питаннями війни проти москальського агресора. Не тільки Довжанська територіальна громада розуміє, що війна – це не тільки поле бою, але і сфера культури, але пам’ятник Тарасові відкрили тільки у нас. Як сказав на відкритті пам’ятника Тарасові Шевченку голова територіальної громади Віктор Симканич, сьогодні ми вбиваємо ще один цвях у труну російської імперії. І це правда. Бо там, де є слово великого Кобзаря, слово батька української нації – там є воля, там є правда і там буде перемога!
Але про все по порядку. Першого вересня 2022 року на території Броньківської гімназії відкрито бюст нашого генія та пророка Тараса Григоровича Шевченка. Автором його є Ребрей Іван Васильович, скромний і талановитий житель села. Організовував роботи та керував облагородженням території Броньківський староста Василь Попик. А від ідеї до реалізації проекту громадським методом пройшло близько трьох місяців. Робота спориться якщо за неї беруться професіонали.
Це, наскільки нам відомо, єдиний пам’ятник, відкритий в Україні від початку повномасштабного вторгнення кацапів на нашу землю. Це пам’ятник, який засвідчує, що українська нація живе повноцінним життям, що кожен з нас роблячи свою справу, підтримує та надихає інших, додає снаги ближнім та наближає Перемогу. Саме це звучало у офіційному виступі Віктора Симканича, у вступному слові ведучого свята, у думках кожного присутнього. Саме про це говорив у кулуарах урочистої події захисник Батьківщини Петро Шинкар. Загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання.
А відкрили пам’ятник Віктор Симканич – голова Довжанської ОТГ та Іван Ньорба – директор гімназії, нинішній іменинник. Учні гімназії прочитали поезії Тараса Шевченка. Відтак усі присутні виконали Гімн України.
Особлива подяка відділу освіти та культури Довжанської ОТГ в особі Петровцій Алли за організацію урочистостей.

Василь КУЗАН