Версія для друку Версія для друку

Напередодні обставин непереборного характеру

Діалог головного редактора газети “ Нове життя ” Михайла ІСАКА з директором КП по водопостачанню Іршавської міської ради Сергієм СКОБЛЕЄМ.
М. І.: Пане Сергію, для початку нашої розмови думаю варто отримати інформацію від Вас, про фінансово-економічний стан Комунального підприємства по водопостачанню Іршавської міської ради, бо на скільки мені відомо більша частина комунальних підприємств в Україні є збитковими ?
С. С.: Дійсно, на сьогоднішній день наше підприємство є збитковим. Тобто кошти, які отримує підприємство від своєї діяльності, не покривають всіх видатків, які необхідно сплачувати підприємству в процесі своєї діяльності (виплата заробітної плати, оплати за використані енергоносії, сплата податків до бюджетів різних рівнів, та інші експлуатаційні видатки).
М.І.: Тож які причини зумовили такий складний стан справ на Вашому підприємстві?
С. С.: Ці причини є незалежними від підприємства обставинами. На державному рівні затверджується мінімальна заробітна плата згідно Закону України “Про державний бюджет”, держава затверджує ціну на електроенергію Постановами НКРЕП, держава затверджує ставки податків і зборів законами України або Постановами КМУ, що і призводить до збільшення всіх трьох основних складових собівартості (витрати, які несе підприємство) послуг на водопостачання та водовідведення, які ми надаємо.
М. І.: Якщо можете, поясніть будь ласка, детальніше.
С. С.: Таких причин є декілька. По перше, хочу повідомити Вас, що тарифи на послуги з централізованого водопостачання та централізоване водовідведення діють майже рік, і за цей період складові тарифів підвищилися суттєво. Дохід, який ми отримуємо від своєї діяльності покриває видаткову частину тільки на 66%. Або, якщо в грошах, то при необхідному надходженні 840 тис. грн. в місяць, згідно діючого тарифу ми отримуємо дохід 630 тис. грн. Щоб було більш зрозуміло, наведу декілька прикладів.
Перша основна складова тарифу – це вартість електроенергії. Загальна вартість електричної енергії в діючому тарифі становить 4,3142 грн. (з ПДВ) за 1 кВт./год. (постачання та розподіл). Починаючи з 01.01.2022 року ми платимо за електроенергію по 5,6529 грн. (з ПДВ) за 1 кВт./год. (постачання – 3,876466 грн., розподіл – 1,776468 грн. ), тобто загальна вартість збільшилася на 1,3387 грн. за 1 кВт./год.. При середньомісячному споживанні 62-65 тис. кВт./год., а в зв’язку з аномальною посухою і до 70 тис. кВт./год., сума сплати за використану електроенергію від закладеної в тарифі збільшилася на 85-95 тис. грн. щомісяця.
Друга основна складова тарифу – підвищення мінімальної заробітної плати. При закладеній в існуючому в 2021 р. тарифі мінімальній заробітній платі 6000,00 грн. та погодинному тарифі 36,11 грн., місячний фонд заробітної плати разом з податками складав 303-305 тис. грн.. При затвердженні з січня 2022 р. збільшення мінімальної заробітної плати 6 500,00 грн. та погодинного тарифу 39,26 грн., середньомісячний фонд заробітної плати (разом з податками) склав близько 330-340 тис. грн.., тобто в порівнянні з діючим фондом з/п збільшився на 30-35 тис. грн.. в місяць. А з 01.10.2022 р. в зв’язку з підвищенням мінімальної заробітної плати 6 700,00 грн. та погодинного тарифу 40,46 грн. місячний фонд заробітної плати збільшиться ще на 15-20 тис. грн..
Третя основна складова тарифу – сплата податків. Рентна плата за видобування корисних копалин – видобуток підземної прісної води зросла за рік з 211,8 тис. грн. до 253,8 тис. грн. Податок на додану вартість (ПДВ) – з середньомісячної плати 57-60 тис. грн. зросла до 80 тис. грн.. Екологічний податкок також зріс на 52,8 %. І четверта складова тарифу – інші (експлуатаційні) видатки. Це щомісячні витрати підприємства на ліквідацію аварійних ситуацій, утримання та експлуатацію мереж та споруд на них, та інших виробничих потреб (придбання паливно-мастильних матеріалів, проведення аналізів питної води та скидів очищеної води, придбання рідкого хлору для знезараження питної води, заміна електрообладнання, яке виходить з ладу (реле, пускачі, кабелі, автоматика), розхідні матеріали, канцтовари, банківські послуги, телекомунікаційні послуги та інші, які зросли в ціні майже на 100 %.
М. І.: І який вихід Ви бачите з цієї ситуації?
С. С.: Їх є декілька.
По-перше, розгляд та підвищення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення. Із цього питання я звернувся до Іршавського міського голови Віктора Симканинця з проханням винести на розгляд виконавчого комітету Іршавської міської ради питання про перегляд діючих тарифів в сторону підняття на основі обґрунтованих та відповідних розрахунків.
По-друге, дотування різниці в тарифах з міського бюджету, що лягає додатковим тягарем на бюджет Іршавської ОТГ (сума щомісячної дотації складе близько 130,0 тис.грн.).
По-третє, перехід на погодинний графік подачі води. Але це питання має дуже багато мінусів. По-перше, зношеність водопровідної мережі, бо водопровідна мережа в м.Іршава побудована в 1970-1972 р. – 50 років тому назад! Це призведе до різкого збільшення проривів на мережі через так звані гідроудари (в пусту трубу накачувати воду зразу під тиском). Ці ж гідроудари призведуть до частого скаламучування води через наявний осад та наліт в металевих трубах водопроводу. Ліквідація проривів призведе до руйнування вуличного асфальтового полотна при виконанні земляних робіт (більшість водопровідних мереж пролягають по середині вулиць на проїзній частині). І більша кількість проривів призведе до більш тривалого часу відключення водопостачання в місті Іршава для ліквідації цих проривів.
М. І.: Якщо не секрет, проінформуйте наших читачів, на сьогодні який діє тариф на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, і який новий тариф Ви хочете подати на розгляд виконавчого комітету ?
С. С. : Станом на сьогодні діючий тариф для всіх категорій споживачів є :
– на централізоване водопостачання – 19,73 грн. з ПДВ,
– на централізоване водовідведення – 14,87 грн. з ПДВ.
На розгляд виконавчого комітету Іршавської міської ради питання про перегляд діючих тарифів в сторону підняття нами пропонуються такі тарифи :
– на централізоване водопостачання – 29,62 грн. з ПДВ,
– на централізоване водовідведення – 17,91 грн. з ПДВ.
При цьому запланований чистий прибуток підприємства буде становити всього 10-15 тис. грн.. в місяць, при умові, що вартість електроенергії не буде зростати. Приклад: якщо ціна на електроенергію зросте тільки на 0,40 грн., то видатки підприємства на сплату електроенергії в місяць збільшаться на 26 тис. грн. (65 000 кВт. х 0,40 грн. = 26 000,0 грн.). Тобто прибутку підприємство не отримає. Або якщо зросте якась інша складова тарифу (мінімальна заробітна плата, ставки податків і зборів, вартість розхідних матеріалів, тощо).
М.І.: Пане Сергію, на Вашу думку, чи може міський бюджет виділяти підприємству дотацію на покриття різниці в тарифах ?
С. С.: В умовах дії воєнного стану в Україні, в місцевому бюджеті і так збільшилися статті видатків – на утримання та забезпечення внутрішньо-переміщених осіб, фінансування територіальної оборони, фінансування на придбання автомобілів, товарів військового призначення для потреб ЗСУ. Тому дотування підприємства ляже непомірним тягарем на міський бюджет.
Але хочу звернути увагу, що все переоснащення (придбання та заміна) обладнання, реконструкції, заміни, та будівництва нових водопровідних та каналізаційних мереж в м. Іршава проводились тільки за рахунок фінансування з місцевого бюджету.
Так в 2019 році було виділено з місцевого бюджету для потреб підприємства 503,5 тис. грн.., які були використані на придбання свердловинних насосів ( вартість одного насоса складала 50-55 тис. грн..), чавунних люків для їх заміни при асфальтуванні вул..Шевченка, вул..Гагаріна, вул.. Білецька, лічильників води на свердловини, засувки, на сплату використаної електроенергії та сплату податків.
В 2021 році було виділено 460,0 тис. грн.., з яких 260,0 тис. грн.. було використано на придбання 2-х фекальних насосів для КНС очисних споруд, та 200,0 тис. грн.. на сплату ПДВ та рентної плати за видобуток підземних прісних вод (податок на надра).
В 2022 році вже виділено 265,0 тис. грн.., з яких 80,0 тис. грн.. використано на придбання свердловинного насосу Wilo (вартість однотипного насосу з 55,0 тис. грн.. збільшилась до 80,0 тис. грн..), 185,0 тис. грн. використано на сплату спожитої електроенергії та сплату ПДВ.
Хочу також відзначити, що майже 70% насосного обладнання замінено: із застарілого, енергоємного радянського виробництва − на нове, енергоефективне, зарубіжного виробництва, і це все за рахунок фінансування з місцевого бюджету.
М. І.: Пане Сергію, а які кроки робить підприємство для забезпечення дохідної частини, збору коштів та роботу з споживачами?
С. С.: За період із січня по липень 2022 р. рівень проплат за надані послуги з водопостачання та водовідведення по нашому підприємству склав 97,5 %, за липень 2022 р. − 103,4 %.
За цей же період налагоджена така робота з боржниками за отримані послуги – щомісячно проводиться 5-6 обходів працівниками адміністрації підприємства по боржниках з метою роз’яснення необхідності оплати за отримані послуги, шляхом телефонних дзвінків 250-300 на місяць з проханням оплати за отримані послуги. З початку року надіслано 69 претензій боржникам різних категорій з вимогою погашення заборгованості, подано до суду 17 заяв на суму 104,2 тис. грн.. на видачу судових наказів про примусове стягнення заборгованості з боржників. По всіх заявах винесено позитивні рішення та передано на виконання у виконавчу службу.
М. І.: А які ще, окрім зазначених проблемні питання сьогодні існують на підприємстві?
С.С.: Одним із основних проблемних питань підприємства (крім фінансового) я вважаю кадровий голод. Із 30 працівників підприємства 11 є пенсіонерами, та 5 працівників передпенсійного віку (більше 55 років). Причиною цього є те, що ніхто з молоді не хоче працювати за мінімальну заробітну плату 6 500-7 000 грн., або мінімальний погодинний тарифний оклад. А підняття заробітної плати тягне за собою збільшення фонду оплати праці, що в свою чергу призводить до потреби підняття тарифу на послуги з водопостачання та водовідведення.
Другим проблемним питанням я вважаю не забезпеченість автотранспортом. Наявна асенізаційна машина ГАЗ 3307 1998 року випуску є фізично і морально зношеною, і потребує заміни. Таким самим фізично і морально зношеним є і наявний екскаватор ЮМЗ 1997 року випуску. На підприємстві відсутній розгінний малогабаритний автомобіль, який необхідний для виконання ремонтних робіт при ліквідації аварій на водопровідних та каналізаційних мережах та спорудах на них.
І третім проблемним питанням є заміна обладнання та реконструкція (заміна) мереж та споруд на них, бо водопровідна мережа в м.Іршава та водонасосна станція побудована в 1970-1972 р. – більше 50 років тому назад!!!, а каналізаційна мережа та очисні споруди в 1981-1982 р. – 40 років тому!!!
На балансі підприємства є водонасосна станція, на якій з 5 свердловин з глибини 40-50 м. викачується вода у резервуар на поверхні, з якого, в свою чергу, насосами подається вода під тиском у водопровідну мережу м. Іршава, каналізаційно-насосна станція, очисні споруди, 21,7 км. водопровідної мережі, 23,1 км. каналізаційної мережі.
Це означає, що з кожним роком підприємству необхідно все більше коштів витрачати на утримання та експлуатацію обладнання, водопровідних та каналізаційних мереж та споруд на них, для того щоб надавати послуги з водопостачання споживачам м. Іршава, та очищення каналізаційних стоків від жителів м. Іршава та частково с. Ільниця.
М. І.: Дякую пане Сергію, що погодились на інтерв’ю, та надали інформацію для наших читачів, по питаннях діяльності підприємства, яке ви очолюєте.
С. С.: Дякую що запросили, та надали можливість проінформувати Ваших читачів про ситуацію на нашому підприємстві та ті зміни, які об’єктивно зумовлені обставинами непереборного характеру.

Михайло ІСАК.

Ваш отзыв

Ваш коментар