- Нове життя - https://nz-ir.com -

Владика Феодор відвідав Арданово

У другу неділю п’ятидесятниці, архієрейську Божу службу в селі Арданово в храмі Різдва Пресвятої Богородиці провів Митрополит Мукачівсько-Ужгородської єпархії владика Феодор.
Дорога до храму була вистелена живими квітами, вздовж якої стояли хлопці і дівчатка у вишиванках. Настає урочиста мить: церковні дзвони сповіщають, що кортеж із Митрополитом під’їхав до храму.
Коли владика Феодор прямував доріжкою, діточки стелили йому під ноги пелюстки білих троянд. Так арданівська земля зустрічала високоповажного гостя. У знак вдячності за це, владика благословив діточок, побажав їм миру, здоров’я, щастя.
Після цього духовенство з владикою розпочали Святу Літургію. На ній були присутні 20 священників. Стільки людей я давно не бачив у храмі. Сюди прийшли люди навіть із навколишніх сіл, щоб отримати Боже благословіння. Здавалося, що у повітрі витав святий дух, якось спокійно і легко стало дихати.
У молитвах люди дякували Господу за спасіння усього українського народу від путінського безглуздого військового свавілля. Вони висловлювали сподівання, що Всевишній почує їх молитви і покарає винуватців цієї жахливої війни.
Під час Богослужіння владика подарував храму чудотворну ікону єпископа Ніктарія, який був прирівняний до лику святих. Ця ікона була привезена із Греції делегацією священників Мукачівської Єпархії, яку очолював владика Феодор. Хто доторкався до цієї ікони, зцілявся духовно.
Митрополит Феодор нагородив церковних активістів храму Грамотами в благословіння за їх старанні труди во славу Божу.
Після святкового Богослужіння проводилося миропомазання і всі отримали благословіння від владики.

Іван ЛЕНДЄЛ,
с. Арданово