Версія для друку Версія для друку

Олена Грицьова

І летять же роки! Вона вже переступила поріг свого 85-ліття, а, здається, що то все було тільки вчора.
Напівсиротою залишилася Олена Михайлівна Брич (Митровцій) у сім років. Це було в далекому 45-му, коли після війни багатьох скосив тиф.
Олена була найменшою, п’ятою в сім’ї. Згадує сестру Марію та трьох братів. Михайло довгий час був директором промкомбінату, Василь – банкіром в Іршаві, а Юрій працював ревізором в Ільницькому споживчому товаристві.
А вона, Олена Грицьова, як вийшла заміж за Дмитра Брича у 18 років, так все життя у колгоспі в ланці пропрацювала. А це − цілих 38 років. Правда, як була уже не в силах, перевелася нянею в дитсадок і два роки діток няньчила. Водила їх гуляти, казочки цікаві розповідала і малеча дуже горнулася до неї.
Виховательками в дитсадку працювали і дочки Олени Михайлівни: Ольга та Ганна. Старалися весь час прищеплювати дітям найкраще. Але так судилося, що Бог забрав Олину душу в двадцять чотири роки і вже 36 літ як дочки не стало. Діточок виховувала Ганна.
Син Олени Михайлівни вдома живе. На заводі втратив око, а дружина, Ганна, перенесла складну операцію на щитовидні. Та, слава Богу, все минулося, тільки вже без ліків не може обійтися.
У Олени Михайлівни шестеро онуків та четверо правнуків. Невимовно радіє кожному. Онук Іван закінчив медичний, але працює за кордоном, бо хотів би на весілля грошей заробити. А правнучка, Валерія, навчається в Ужгородському національному університеті.
Нелегким було життя у О.М.Брич. Чоловік часто випивав… Постійні стреси, нерви, переживання довели до того, що почала хворіти: ходити прямо уже не може. І руки не слухаються, тремтять. Але Псалтир постійно читає, а до того Акафіст Ісусу Сладчайшому, Божій Матері, Святим.
Отак іде день за днем. Дай, Боже, рабі Твоїй Олені ліпшого здоров’я, а також усім її рідним, знайомим. Щоб був мир на нашій багатостраждальній Україні. Цього і вона щиро просить у Всевишнього.

Ганна ЛЯШКО,
с. Осій

Ваш отзыв

Ваш коментар