Версія для друку Версія для друку

НЕЙМОВІРНІ «СЕРПАНТИНИ»

У дитячих школах мистецтв Іршавщини відбулися своєрідні випускні. Мова йде про звітні концерти. До прикладу, в Іршавській ДШМ заключним акордом потужно прозвучали виступи на шкільній сцені випускників івана Чийпеша із Дубрівки та Владислава Капітана із Ільниці. Баяністи, вихованці Заслуженого працівника культури України, директора школи Олександра Рацина вони впродовж останніх років не тільки успішно освоювали музичне мистецтво, але і неодноразово ставали лауреатами міжнародних і всеукраїнських конкурсів.
Тож їх своєрідний «державний» екзамен звучав у рідних стінах по-особливому емоційно і натхненно, а для глядачів і слухачів це стало ще й немовірним емоційним піднесенням та гордістю. Мова про їх рідних. Окрім них на сцені так само із «претензіями» на віртуозність демонстрували свою майстерність їх молодші колеги Назар Нікітюк із Дешковиці та молодший брат лауреата Ярослав Капітан.
У виконанні солістів та дуету тішили слух рідних болгарська народна пісня, українська народна пісня «Їхав козак за Дунай», «Карпатська полька» Ярослава Січа, «Прелюдія» Шендерьова, «Парасолоьки» і «Серпантин» Бажиліна, «Полонез» Міхала Огінського та інші відомі твори.

Богдан Гринюк

Ваш отзыв

Ваш коментар