- Нове життя - https://nz-ir.com -

У Іршаві на Набережній на місці згорілого храму зведено новий

Два роки тому пожежа в дерев’яному храмі святого Василія Великого в Іршаві сколихнула весь район. Згоріло майже все: книги, церковні атрибути, чаші, хрести, купола…
Та віряни не могли змиритися з цим. На місці згарища вони вирішили відбудувати нову церкву і вже у квітні того ж року дружно взялися за роботу. Почали зводити стіни на тому самому фундаменті, тільки вже із вогнетривкого матеріалу − цегли. За роботу наразі взялися майстри із Лукова: Ілля Лях, Ярослав Симканич та Іван Симканич. Досвідчені спеціалісти із почуттям високого обов’язку взялися за доручену справу.
−Будова росла на очах, − каже настоятель храму протоієрей Іван Совтан. − Активно включилися у відновлення святині не тільки парафіяни міста над Іршавкою, а й усі, хто вірить Богу, прагне хорошими справами творити добро на землі.
Допоки зводилася нова церква, віряни молилися в каплиці, просили Господа, щоб чимскоріше відбудувалася святиня.
І вже цьогоріч, 14 січня, в день свято Обрізання Господнього та в день пам’яті спасителя Василія Великого Високопреосвященний Феодор, митрополит Мукачівський і Ужгородський, освятив новозбудований храм і висловив щиру подяку настоятелю храму Івану Совтану та всім парафіянам за великі труди, покладені на відновлення святині у такий важкий для країни час.
Під час богослужіння прозвучала молитва за припинення пандемії коронавірусу та за мир на українській землі.
Відтоді щонеділі і в свята там моляться іршавчани. А відколи почалася російсько-українська війна, у новозбудованій церкві можна побачити і переселенців, серед яких багато дітей.

Василь ШКІРЯ