Версія для друку Версія для друку

РОСТИМЕ ЛІС, ДУБРОВИ ВКРИЮТЬ ГОРИ…

Лісівники, як і більшість із нас, радіють весні. Природа оновлюється, а вони в цьому допомагають їй.
– Для нас весна 2022-го року виявилася надто складною, – ділиться думками лісничий Загатського лісництва ДП «Довжанське лісомисливське господарство» Василь Петрович Мисло. – Відсутність опадів надзвичайно сприяє пожежонебезпечній ситуації. До того, ж іще дошкуляють і підпали сухого травостою на прилеглих земельних угіддях, що реально загрожують перекиданню вогню на лісові масиви. Так, надзвичайно оперативно лісова охорона спрацювала, зокрема майстер лісу І.І.Дрогобецький, при ліквідації осередку підпалу невідомими особами поблизу села Ділок.
Гасіння таких вогнищ не тільки відбирає сили і засоби лісівників, але й відбирає дорогоцінний час, призначений для посадки молодого лісу.
Як і впродовж багатьох попередніх років, колектив лісництва та залучені робітники виконують ці роботи в урочищі Гат.
Усі площі – не більше одного гектара. Цього року їх таких – від 0,6 – до 1 га – тринадцять.
В цілому силами лісівників та залучених до цієї роботи жителів ближніх до урочища сіл уже висаджено 70 тисяч молодих деревцят.
Важливо зауважити, в лісництві не тільки заліснюють цілі площі, але й підсаджують, де не прижилися із попередніх років. На їх слензі – це «ввод».
Основний масив цієї весни заліснений на угіддях, що їх доглядають майстри лісу І.Ю.Маргіта та І.В.Піняшко.
***
Справжні лісники завжди стверджували і далі прихильні тієї думки, що їх працю по-справжньому оцінять прийдешні покоління. Саме тому неодноразово, особливо, коли в минулі роки, як правило, залучали до посадки лісу школярів. Бувало, вручаючи їм відзнаки за працю, загадували: станете дорослими, прийдете до цього урочища і побачите який ліс підніметься тут.

Богдан ГРИНЮК.

Ваш отзыв

Ваш коментар