- Нове життя - https://nz-ir.com -

Іршавський Червоний Хрест допомагає …

При вході в приміщення Іршавської організації Товариства Червоного Хреста відвідувачів зустрічає оголошення, яке сповіщає, що пункт ТЧХУ розгортає прийом таких товарів: ковдри, постільна білизна, спальні мішки, розкладачки, посуд пластиковий (багаторазового використання), засоби гігієни (мило, пральний порошок), продукти харчування для потреб переміщених внаслідок військових дій.
− Щодня до нас заходять десятки біженців, які потребують допомоги, − розповідає голова Товариства ЧХ Наталія Береш. − У розмові вони скаржаться на те, що залишилися без даху над головою, а в дорогу із собою прихопили здебільшого найнеобхідніше – документи, без яких просто не обійтися. Отож потребують і курточки, і светри, і сорочки, і черевики, і шкарпетки, і шапки, і продукти, з яких можна приготувати різні наїдки. Серед біженців представники м. Києва та Київської, Житомирської, Чернігівської та Вінницької областей.
Із ранку до вечора трудяться на посту голова ТЧХ Наталія Береш та молодші сестри милосердя Надія Чедрик і Ольга Пирога. На допомогу їм прийшли волонтери Іван Белеш і Оксана Кебелеш. Вони допомагають розкладувати одяг, взуття та продукти харчування, які приносять жителі населених пунктів Іршавщини.
Крім того, тут щодня харчується 33 чоловік бідних і обездолених іршавчан. Про них теж турбуються червонохрестівці.

Василь ШКІРЯ