- Нове життя - https://nz-ir.com -

Бюджети закарпатських громад можуть втратити частину надходжень

Зараз в Кабінеті Міністрів України розглядається питання створення єдиного державного підприємства з управління об’єктами державної власності у сфері лісового господарства. Це передбачатиме ліквідацію/припинення державних лісогосподарських підприємств в територіальних громадах. Такі державні лісогосподарські підприємства є одними із найбільших наповнювачів бюджетів територіальних громад на територіях із значною лісистістю. 
Відповідно ліквідація/припинення цих підприємств призведе до прямих втрат надходжень податку на доходи фізичних осіб, які після реорганізації будуть зараховуватися до бюджету за місцем реєстрації «головного офісу». Такі втрати податків на доходи фізичних осіб до бюджетів територіальних громад вже відбулися в результаті реорганізації судів, прокуратури, державної податкової служби, державної митної служби, ДП «Укрпошта» та інших.
Асоціація міст України висловлює стурбованість та звернулася до Уряду, Офісу Президента, парламентських Комітетів з проханням не допустити втрат доходів бюджетів територіальних громад та зупинити реорганізацію управління об’єктами державної власності у сфері лісового господарства.

Асоціація міст України.