Версія для друку Версія для друку

Формувальниця творчих цеглинок дитячих досягнень

Математика – цариця всіх наук! Основна цінність цієї науки ховається за кулісами роботи вчителя. Вчителі математики – люди, які закладають фундамент майбутнього країни. А це і є найголовнішими навичками кожної свідомої людини. У чомусь представники даної професії – герої!

«Бути вчителем – це відчувати свою відповідальність. Пишатися кожною перемогою, здобутою учнями. Усвідомлювати, що, кладучи свою цеглу, ти допомагаєш будувати світ»
Антуан де Сент-Екзюпері

Саме із таких творчих цеглинок дитячих досягнень і складає свою щоденну роботу вчитель математики Іршавського ліцею Руслана Василівна Козенюк.
У перший день нового року шановна вчителька, добре відома в нашому місті, районі та за їх межами, відсвяткувала свій ювілей! Своїми враженнями, як про інтелігентну людину, потужного вчителя математики можуть поділитися всі, хто хоча б раз мав можливість поспілкуватися з Русланою Василівною.
Перегорнувши сторінки біографії цієї прекрасної жінки, стає зрозуміло, що із самого дитинства вона успішна, активна і досягає високих результатів у різних сферах. Навчаючись в школі неодноразово брала участь та була переможницею районних і обласних олімпіад з математики, хімії, фізики, іноземної мови (англ.), історії та образотворчого мистецтва. Паралельно відвідувала Іршавську музичну школу по класу «фортепіано», де також була призеркою конкурсів різного ступеня. Як і школу, так і Ужгородський національний університет, а саме факультет «математики» Руслана Василівна закінчила на найвищому рівні.
Ініціативна, талановита, світ її захоплень надзвичайно різноманітний: математика, ІКТ, поезія і музика, моделювання, дизайн та пошиття одягу. Руслана Василівна відзначається педагогічним тактом, має високу загальну культуру, стійкі моральні якості. Користується авторитетом серед колег, учнів та батьків. Відкрита та доброзичлива людина, вона готова допомогти кожному. Її поради дуже влучні і доречні.
Творчі та обдаровані діти в класі, а разом з ними ті, хто не вважає математику необхідною наукою, це завжди не просто. Але вчитель впливає на формування їхнього характеру та світогляду. Одних вчить сягнути вершини математичних знань, досягти успіху, стати математично грамотним, а іншим доводить, що математика необхідна в буденному житті, щодня, на кожному кроці, бо вона робить складні завдання простими.
Саме в такі моменти робота вчителя стає по-особливому важливою. Руслана Василівна впроваджує в практику своєї діяльності елементи особистісно-зорієнтованого навчання, враховуючи психологічні особливості учнів.
Крім того, з 1 вересня 2004 року по 31 грудня 2008 року обіймала посаду заступника директора з виховної роботи Іршавської гімназії. У 2017 році Іршавську гімназію було перейменовано на Іршавський ліцей, де Руслана Василівна Козенюк працює дотепер учителем-методистом математики. ЇЇ уроки завжди цікаві, насичені різноманітними формами і методиками, проходять на високому науково-теоретичному й методичному рівнях. А задачі, які вчитель може вигадати «на ходу», вміють стимулювати на дії та мають практичне застосування (виміряти площу свого класу; порахувати цеглини для піраміди Хеопса; визначити відсоток ймовірності, що ти сидітимеш із кимось з однокласників; поділити торт за допомогою дробів; визначити величину судна, що зможе пропливти між ніг статуї Колоса Родоського тощо).
Саме такі творчі вміння у нудній, як здавалося б, науці, підштовхнули Руслану Василівну у 2004 році взяти участь у творчому конкурсі, за що отримала Диплом лауреата всеукраїнського конкурсу «Учитель року» в номінації «Математика». У 2009 році одержала кваліфікаційну категорію «Спеціаліст вищої категорії». А в 2013 році Руслана Василівна підготувала навчально-методичний посібник «Вивчення математики в умовах профілізації школи», який був схвалений науково-методичною радою Закарпатського ІППО.
Робота вчительки дає свої високі результати. Серед її учнів щороку є активні учасники та призери олімпіад з математики різного ступеня, конкурсу «Кенгуру» та різних позаурочних заходів. Вона – володарка багатьох грамот, дипломів як місцевих, так і обласних органів влади. Руслана Василівна – голова професійної спільноти учителів Іршавського ліцею природничо-математичних наук, щорічно член журі як місцевих, так і обласних олімпіад з математики, проводить відкриті уроки, майстер-класи для педагогів ліцею, району та області.

З повагою, колектив
Іршавського ліцею.

Ваш отзыв

Ваш коментар