- Нове життя - https://nz-ir.com -

Треба вірити у себе. І успіх не забариться

Уже стало доброю традицією напередодні Міжнародного дня людей з обмеженими фізичними можливостями проводити спартакіаду серед дітей «Повір у себе». Цьогоріч вона проходила в Брідському ЗЗСО І-ІІІ ступенів. Добре підготувалася до нього дирекція навчального закладу. Для юних спортсменів були створені всі належні умови. У цьому чимала заслуга директорки закладу Наталії Галінської.
Змагання проходили з доступних для дітей видів спорту: стрибки у довжину з місця, кидання м’ячика на дальність, попадання в кільце та настільного тенісу.
У метанні м’яча відзначився Віталій Кляп, із настільного тенісу не мав собі рівних Василь Порташ, із стрибків у довжину найкращий результат був у Андрія Феєра. Тетяна Дешко серед дівчат не мала собі рівних у киданні м’ячика, із стрибків у довжину найкращою була Ангеліна Вознюк. У змаганнях з настільного тенісу відзначились Станіслав Чедрик і Іван Черничко. Вдало виступили також Едуард Рарич і Тарас Брич із попадання м’яча в кільце.
Доброго слова заслуговують і найменші учасники турніру – Марія Цогла і Іванна Копин.Марійка Цогла зааймається в цирковій студії «Весела арена» (керівник Ніна Попович) і виступила з акробатичним номером. Це приклад того, що для таких дітей немає обмежених можливостей.
Іршавський міський голова Віктор Симканинець, начальник відділу освіти, охорони здоров’я, культури, молоді і спорту Єлизавета Яцканич та голова місіонерського товариства «Блага вість» Іван Бабич вручили учасникам змагань грамоти, медалі, грошові премії та продуктові набори. Учні Брідської школи вручили малим спортсменам сувеніри, виготовлені своїми руками.
Медалі та грамоти для учасників змагань надала обласна організація Інваспорт (А. Чегіль, Т. Алтуніна).
− Цьогоріч спартакіада серед дітей з обмеженими фізичними можливостями на Іршавщині проводилася вже вчотирнадцяте, − каже керівник проєкту Ольга Дзьома. − Правда, на цей раз до неї були залучені тільки хлопчики і дівчатка Іршавської громади. Із-за коронавірусу, значно зменшилася кількість учасників. Але це, звісно, не вплинуло на результат – малеча показала хороші показники. Кращі з кращих візьмуть участь у обласних змаганнях.
Головне, треба вірити у себе!

Василь ШКІРЯ