- Нове життя - https://nz-ir.com -

На п’єдесталі – вихованці з тренером!

Шашки – один з найдемократичних видів спорту. Майже кожна окрема країна має “свої” шашки, які відрізняються розташуванням дошки, кількістю шашок, правилами. В Європі досить відомі польські, чеські, англійські, іспанські або португальські, італійські, турецькі шашки. А є вид шашок, в який грають досить багато спортсменів у багатьох країнах. Це – шашки-100. З цих шашок і проводяться чемпіонати Європи та світової першості.
Чемпіонат Закарпатської області з шашок-100, який через погану ситуацію з коронавірусом відкладався, вдалося провести на вихідних в Іршаві. У змаганні взяли участь й юні вихованці клубу “Вікторія” Іршавського міського Центру позашкільної освіти. Початок був оптимістичним, юним спортсменам були вручені залікові книжки спортсменів. Андрій Кравець, Олександр Кушнірук, Олександр Вориняк, Анастасія П’ятак, Катерина Погоріляк на турнірі “Надії Карпат” виконали норми третього дорослого розряду, а Валентину Осійському і Анастасії Купар присвоєно другий дорослий розряд з шашок. Фаворитам, чемпіонам області минулих років Василю Тіводору, Анатолію Вайді й найтитулованій спортсменці області Катерині Мойсей, юні спортсмени створили серйозну конкуренцію. Першим “спіткнувся” представник Виноградова Василь Тіводор. Маючи значну матеріальну перевагу, він втратив пильність і пропустив виграшну комбінацію в зустрічі з Анатолієм Вайдою. Перед заключним туром зі стовідсотковим результатом лідирувала Катерина Мойсей, на очко відставав ще один представник Виноградова Михайло Яцканич. Далі розташувалася ціла група з чотирьох переслідувачів, в яких появлялися теоретичні шанси вибороти нагороди. Основна зустріч між Михайлом Яцканичем і юною Катериною Мойсей, хоч і тривала найдовше за інші, закінчилася перемогою нашої спортсменки. Катерина виборола чемпіонське звання. На 2-3 місця претендентів було троє. Додатковий показник на друге місце вивів Романа Гозду. Третім став Анатолій Вайда.
Хорошу майстерність показали і інші представники клубу “Вікторія”. Чемпіонами у своїх вікових групах стали Володимир Погоріляк, Анастасія П’ятак, Артем Огар, Дарина Лелітка. В командному заліку третє місце вибороли представники Виноградова, а другу сходинку посіла наша юна команда “Тайфун”, за яку виступали Роман Гозда, Олександр Кушнірук і Валентин Осійський. Перше місце в команди “Вікторія” ІМЦПО (Катерина Мойсей, Анатолій Вайда, Володимир Погоріляк).

Наш кор.