Версія для друку Версія для друку

Відповідальна за долю дітей

Професія вчителя одна із найшанованіших, найпочесніших та найвідповідальніших професій. Це не просто робота – це покликання. Вихованню і навчанню дітей можуть присвятити себе люди із любов’ю до справи. Успіх педагогічної діяльності залежить, насамперед, від комунікативних здібностей вчителя, його уміння налагодити правильні взаємини з дітьми.
Саме школа поєднала мою долю із селом Підгірне, з чудовим, ерудованим директором гімназії О.І.Бєлою та заступником директора з навчально-виховної роботи Г.І.Шкода.
Маю підставу добре слово сказати про мою однокласницю, а нині вже понад двадцять років колегу по вчительській роботі Ганну Іванівну Шкоду. Свого часу обидві закінчили Чорнопотіцьку середню школу.
Невпинний час. А роки летять на крилах журавлів. Здається, ніби вчора разом із Ганною Газдик (тоді ученицею 9 класу) писали диктанти, перекази, твори, брали участь у проведенні вечорів, комсомольських зборів… Намагалися бути схожими на своїх вчителів. Ганна Іванівна навчалася старанно, дуже полюбляла літературу. Вже будучи ученицею, мріяла стати вчителем. І так сталося як мріялося. Нині у рідній гімназії викладає зарубіжну літературу, а я – українську літературу.
Ганна Іванівна – чуйний, мудрий педагог, порадник і наставник у нашому вчительському колективі, вчителька вищої категорії. Має педагогічне звання «Старший вчитель», відповідальний, наполегливий заступник директора школи з навчально-виховної роботи.
За сумлінну працю на педагогічній ниві, вона користується повагою серед колег, батьків, учнів, громадськості села. Їй довіряють різні доручення, бо з усіма старається вчасно справитися, вона, як то кажуть, права рука директора школи.
Стежкою своєї матусі пішла і дочка Василина Михайлівна Капітан, вчителька зарубіжної літератури місцевої гімназії.
Наші вчителі відразу ж запримітили в Ганні Іванівні талановитого, відповідального керівника. І не помилилися. Вона вміє підійти з будь-яким питанням чи завданням до кожної з нас, знає знайти підхід, відчути навіть наш настрій, психологію, в очах побачити сум чи радість. Адже працювати в жіночому колективі не так уже й легко. Крім шкільних клопотів, кожна з нас має ще й сімейні. А як вміє вона уважно вислухати, коли потрібно, порадити, застерегти.
Уроки зарубіжної літератури проводить на високому педагогічному рівні, впроваджує інноваційні методи навчання, використовує різні форми і методи при їх проведенні.
Серед важливих рис, які характеризують Ганну Іванівну – вболівання за колектив, відповідальність за доручену справу. Шкільну документацію веде за єдиними вимогами, що було зазначено перевіряючими.
Для всіх нас Ганна Іванівна – наставник, щирий співрозмовник, порадник.
Щаслива вона і в особистому житті. Разом із чоловіком, Михайлом Михайловичем, виховали двох прекрасних донечок – Мар’янку, Василинку та сина Михайла. Тепер вони їхня надія та втіха. Та найбільшу радість мають від 7 онуків, яким не нарадуються бабка з дідиком.

Наталія ДАНКАНИЧ,
вчителька Підгірнянської гімназії

Ваш отзыв

Ваш коментар