Версія для друку Версія для друку

Іршавщина – коротким рядком

1. 9 листопада в залі засідань міськради відбулося засідання виконавчого комітету Іршавської міської ради. На порядок денний було винесено ряд питань: «Про виділення матеріальної допомоги», «Про надання статусу жителя гірського населеного пункту», «Про затвердження протоколів електронних аукціонів», «Про надання дозволу на видалення зелених насаджень», «Про затвердження умов, додаткових умов оренди майна та оголошення про передачу в оренду шляхом проведення електронного аукціону майна комунальної власності Іршавської міської ради Закарпатської області».
Усі питання, які були винесені на засідання, погоджені членами виконавчого комітету.
***
2. 12 листопада, поліцейські Іршави  виявили факт незаконного видобутку родючого шару ґрунту біля річки Боржава у селі Білки.
Слідчо-оперативна група, яка працювала на місці події, виявила на березі річки спецтехніку − екскаватор, повідомляють у прес службі поліції Закарпаття. 
Поліцейські встановили, що незаконний  видобуток ґрунту здійснював 36-річний місцевий мешканець. Крім цього, в цей же день поліцейські виявили і вантажівку «КамАЗ», якою чоловік перевозив видобутий ґрунт, повідомляє інтернет-видання «Irshava News».
***
3. У Чехії в смертельній ДТП загинув мешканець Ільниці.
За даними чеської поліції, днями у Чехії була смертельна ДТП у Середньочеському краї. Стало відомо, що у аварії за участю вантажівки загинула одна людина. Загиблим є чоловік, на ім’я Іван, 1995 року народження, родом з села Ільниця.
Як вдалося дізнатися від односельців загиблого, чоловік загинув під колесами вантажівки внаслідок нещасного випадку.
За попередньою інформацією, коли чоловік намагався забрати перешкоду з-під коліс фури, вона зненацька рушила і він потрапив під колеса та отримав травми не сумісні із життям.
***
4. Голова Закарпатської обласної ради Олексій Петров подав у відставку.
Олексія Петрова звільнили з посади голови Закарпатської обласної ради повторно. Цього разу за його ж заявою.
Про це у телеграм-каналі повідомив журналіст Віталій Глагола.
***
5. Цими днями на базі Іршавської ДШМ пройшов обласний семінар на відділі спеціального фортепіано викладачів мистецьких шкіл на тему: « Робота над гамами, як необхідний складовий компонент процесу навчання гри на фортепіано».
Відкриті уроки підготували: викладач Керецьківської ДШМ Тетяна Василівна Бута з учнем 1-го класу Дмитром Ковачом, викладачі Довжанської ДШМ Оксана Йосипівна Мейсарош з учнем 2-го класу Юрієм Дьологом, Антоніна Василівна Симканич з ученицею 6-го класу Соломією Ілик, Світлана Федорівна Дурневич з ученицею 7-го класу Христиною Пальок.
На семінарі були присутні: Ю.С. Тетерюк-Кінч – викладач-куратор Ужгородського музичного коледжу ім.Д.Задора, М.М. Лихтей – викладач-куратор КЗВО «УжІКіМ» ЗОР та викладачі мистецьких шкіл.
Відкритий урок запам’ятається великою кількістю вправ, насиченістю форм роботи з учнями. Були використані наочні матеріали, задіяні сучасні інформаційні засоби та системи навчання.

Ваш отзыв

Ваш коментар