Версія для друку Версія для друку

Чиновники район роздробили, а футболісти − об’єднують

Такий висновок напрошується після завершення чемпіонату Іршавщини з футболу-2021. Населені пункти колишнього краю садів і виноградників, про які так мило і душевно писав відомий Великораковецький поет Іван Мельник,опинилися в різних районах – Хустському, Берегівському і Мукачівському. Відрадно, що на це не спокусилися футбольні клуби, які впродовж десятиліть виступали разом у чемпіонаті колишнього Іршавського району. Вони дотепер підтримують між собою дружні стосунки і продовжують виборювати звання кращого..
Минулого четверга відбулося нагородження призерів серед юнацьких команд. У трійку лідерів увійшли спортсмени футбольних клубів «Сільця», «Броньки» і «Білок». Із цієї нагоди у сесійній залі Іршавської міськради відбулося нагородження призерів чемпіонату Іршавщини з футболу серед юнацьких команд. Голова федерації футболу району Василь Попович запропонував розпочати зібрання хвилиною мовчання, вшанувавши пам’ять відомого футболіста Івана Шопу з Довгого, який недавно пішов у потойбічні світи. Свого часу Іван Юрійович виступав за імениті клуби колишнього Радянського Союзу – «Динамо» (Хмельницький),»Карпати» (Львів), «Шахтар»(Кадіївка), «Суднобудівник»(Миколаїв), «Верховина» (Ужгород) та «Говерла»Ужгород».
Василь Попович наголосив, що незважаючи на децентралізацію, яка поділила наш колишній район на три частини, футболісти продовжують виступати в чемпіонаті… Іршавщини. На відміну від чиновників, які не зуміли відстояти його, футболісти продовжують виступати в чемпіонаті, тільки вже… Іршавщини. І вболівальники та спонсори всіляко підтримують їх. Стадіони дотепер у сільських населених пунктах збирають сотні прихильників популярної гри.
А що вже казати про Василя Поповича, який здобув звання судді республіканської категорії, за 23 роки суддівства 23 рази виходив у десятку кращих суддів області, три рази був у десятці кращих суддів України. Суддівство проводив не тільки на першість району, області, України, а й колишнього СРСР. На все життя йому запам’яталися ігри таких відомих команд як «Динамо»Київ, «Кривбас» Кривий Ріг, «Карпати» Львів, «Дніпро»Дніпропетровськ, «Чорноморець» Одеса та ін. Федерація футболу України оцінила суддівство Василя Миколайовича на відмінно. А за період роботи в ДЮСШ «Колос» виховав багато відомих спортсменів. Сергій Глеба виступав за збірну юнацьку СРСР та збірну України, Юрій Соломка приміряв футболки команди Йошкар-Ола, Іван Мотря мав честь виступати за вінницьку «Ниву», а Олександр Дякулич за Олександрівську «Поліграфтехніку».
Привітали призерів чемпіонату Іршавський міський голова Віктор Симканинець, голова федерації футболу району Василь Попович, заступник голови федерації футболу району, голова правління Іршавської райспоживспілки, президент ФК «Сільце» Сергій Лупак та директор спортивного клубу «Минай» Сергій Білан. Чемпіоном Іршавщини серед юнацьких команд став ФК «Сільце». Другу і третю сходинку поділили між собою футболісти Броньки і Білок. Вони нагороджені грамотами, медалями і пам’ятними кубками. Нагороди вручили Віктор Симканинець, Василь Попович і Сергій Лупак. Найкращим воротарем чемпіонату визнано Василя Менька, ФК «Сільце», найкращим захисником − Олександра Бажова, ФК «Білки», найкращим півзахисником − Олександра Куклу, ФК «Бронька», найкращим нападником – Віталія Садварія, ФК «Сільце, найперспективніших серед молодих гравців – Станіслава Сабова, ФК «Сільце», найкращим гравцем чемпіонату − Василя Кенейза, ФК «Сільце».
На завершення зібрання було зроблено пам’ятне фото про цю знакову подію.

Василь ШКІРЯ

Ваш отзыв

Ваш коментар