- Нове життя - https://nz-ir.com -

У ІНІЦІАТИВУ ПРЕЗИДЕНТА ПРИВНЕСТИ МІСЦЕВІ ТРАДИЦІЇ

Нещодавно, минулої п’ятниці, місцева влада в особі Віктора Михайловича Симканича та керівництва державного підприємства «Довжанське лісомисливське господарство» вирішили на практиці здійснити акцію, в рамках проєкта Президента України Володимира Зеленського «Зелена країна».
Лісничий Довжанського лісництва Михайло Криницький із розсадника виробничого підрозділу держпідприємства виділив необхідну кількість посадкового матеріалу.
Особливо важливим у даному випадку є те, що задум дорослих із значним ентузіазмом був підтриманий юнацькою громадською організацією «Пласт «Довге» під керівництвом Галини Левко. Восьмого жовтня 15 пластунів спільно із дорослими дружньо взялися за лопати та доволі вправно підготували із ними необхідну кількість лунок для саджанців туй.
Наставниками для них виступали працівники Довжанської сільської ради та від ДП «Довжанське ЛМГ» – головний інженер Віталій Шрам, депутат сільради, головний бухгалтер Мар’яна Вовканич, а також керівники провідних відділів Василь Трикур, Олександр Ловга, Іван Геда та інші спеціалісти. Від навчального закладу координатором робіт виступала завуч Віра Яцкович.
Попередня інструктивно-роз’яснювальна своєрідна лекція лісівників надала спільній роботі пластунів і дорослих хорошого, але посильного для дітей темпу, що тим не менше, не позначилося на якості виконання робіт. Через деякий час старий корпус школи, починаючи від центрального входу і вздовж східної частини подвір’я, пунктирно окреслився майже півметровими висотою висадженими туями.
Не обійшлося і без фотосесій і, що не менш приємно для пластунів, кожному із учасників акції керівництво держпідприємства «Довжанське лісомисливське господарство» вручило на згадку про цю подію набір сувенірів.

Михайло БОРЖАВСЬКИЙ.