- Нове життя - https://nz-ir.com -

“Дивоцвіт Закарпаття”

18-го серпня у Закарпатському музеї архітектури та побуту з нагоди 30-річчя Незалежності України відбулося відкриття обласної виставки робіт майстрів декоративно-прикладного мистецтва “Дивоцвіт Закарпаття”. До експозиції ввійшли роботи талановитих майстрів на-родного об’єднання художників та майстрів народної творчості “Колорит Боржави” Іршавського міського будинку культури. Гарні керамічні роботи репрезентувала майстриня Надія Вербищук, зокрема це “Храм”, “Мелодія душі”, “Карпатські зима”, що незважаючи на різну тематику, разом сприймаються як своєрідний триптих. Їх об’єднують характерні прийоми стилізацій та колорит.
Вишивка Ілляни Войнарович, а це рушники, сорочки, вражають акуратністю й чистотою виконання, що досягається любов’ю та багаторічною працею майстрині над вдосконаленням техніки вишивки. До 30-річчя Незалежності України Ілляна вишила рушник з гербом та сорочку, яка в експозиції була на передньому плані. Орнаменти виконані у традиційному народному ключі, що й робить вишивку цінною. Відома майстриня краю Ольга Ловга, член Національної спілки народних майстрів України, репрезентувала вироби, виконані з бісеру. На відкритті виставки цікаве інтерв’ю надала майстриня вишивки Ілляна Войнарович.
P.S. З нагоди 30-річчя Незалежності України у Закарпатському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені братів Юрія-Августина та Євгена Шерегіїв було представлено виставку декоративно-прикладного мистецтва, на якій свої роботи презентувала вишивальниця народного о’бєднання художників та народних майстрів “Колорит Боржави” Ілляна Войнарович.

Василь БУЖОРА