- Нове життя - https://nz-ir.com -

«Солодке життя» або як це бути домашнім кондитером

Кондитерське мистецтво цікаве своєю, у першу чергу, творчістю, адже тут кулінар частково й художник, бо крім приготування, у його роботу входить і декорування готового виробу. Ось і Ангеліна з с. Крайня Мартинка одного разу вирішила спробувати себе у цій справі. Торти та десерти у неї виходять просто чудові, робоча сторінка в соцмережі заповнена розкішними фото і схвальними відгуками.
Дівчина чотири роки опановувала в Чехії професію викладача, проте таке життя не було їй до душі. Ангеліна почала шукати себе і зокрема роботу, яка б приносила задоволення. Після повернення додому пробувала себе в різних напрямках, пройшла курси, була майстром в сфері краси та, все рівно, відчувала себе не на своєму місці. І раптом, одного дня все змінилося. Дівчина вирішила приготувати торт сестрі на домашнє свято. Це був малиново-вершковий десерт із масляним покриттям та дзеркальною глазур’ю, який важив цілих 5 кг. та був заввишки в 15 см. Усі рідні та близькі оцінили смачний виріб, крім того, і через інтернет також надійшло багато позитивних відгуків. Навіть зараз Ангеліна часто дивиться на фото свого першого торту, щоб пригадати з чого починала і розуміти, куди рухатися далі. Ось так домашнє свято повернуло життя викладача чеської мови на 180 градусів.
Перші свої замовлення Ангеліна виконувала не маючи професійних кондитерських інструментів, інколи працювала до четвертої години ранку… З часом, поступово щось докуповувала і формувала свій арсенал, проходила спеціалізоване навчання для початківців і вже професійних кулінарів. Почала виставляти фото в соцмережі, добре спрацювало і «сарафанне» радіо – охочих скуштувати вироби ставало дедалі більше.
З того дня пройшов майже рік. Зараз справа приносить лише задоволення та дарує радість душі. Найбільше Ангеліна обожнює пекти мусові десерти, виготовляти цілі кенді-бари. Питаю: «Які види тортів замовляють найчастіше? Що є актуальним та популярним серед клієнтів?», – «Взагалі-то завжди буде актуальним смак та якісний продукт. Фаворит серед замовників – начинка «Кіндер буено». Торти чорного кольору та класичні з патьоками не виходять із моди». Крім цього, дівчина охоче розповідає та демонструє в мережі весь процес роботи, щоб кожен міг подивитися і зрозуміти, що кондитерська справа не така вже й проста.
Для тих, хто лише хоче почати займатися кондитерським мистецтвом, Ангеліна радить проходити курси, щоб надалі було легше працювати і роботи виходили якіснішими і смачнішими. Каже, що завжди потрібно прораховувати собівартість виробів, щоб вміти підбирати правильні ціни. Ніколи не треба заощаджувати на інгредієнтах, варто обирати лише натуральні продукти.
Отже, після довгих пошуків, Ангеліна все ж знайшла своє покликання і не планує зупинятися на досягнутому. Мріє колись приготувати стіл з 900 десертів. Чудово, коли робота приносить лише радість і задоволення, бо саме до такого потрібно прагнути, щоб насолоджуватися кожним днем і кожною миттю свого життя!

Богдана РЯБЕЦЬ