- Нове життя - https://nz-ir.com -

Іршавські школярі у Львові зустрілися із Дмитром Разумковим

Минулої суботи учні Іршавського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №2 побували на екскурсії у Львові. Вони відвідали визначні архітектурні пам’ятки, побували у підземеллях старого міста, де відбулася несподівана, проте цілком приємна і захоплююча зустріч із Головою Верховної Ради України Дмитром Разумковим. У ході розмови з школярами він сказав, що впродовж 10 -11 червня він побував на заводі «Електрон», на Львівському бронетанковому заводі, а також взяв участь у «круглому столі» з питань промисловості та вручив відзнаки Верховної Ради України працівникам Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Він також поспілкувався із науково-педагогічними працівниками та студентами Львівського національного університету імені Івана Франка, ознайомився із роботою клінічної лікарні швидкої медичної допомоги м. Львів та із Міжнародним центром миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного.
Іршавські школярі відвідали того дня також казковий підводний світ, який тепер поруч з львів’янами «Oceanarium Lviv», зробили екскурсію у інтерактивний музей «Таємна аптека». Учні, зокрема, ознайомилися, що аптека під «Угорською короною» заснована 1772 року на колишній Бернардинській площі (тепер площа Соборна) представником знаної родини французьких емігрантів Александром Лошан де Бер’є.
А ще юні мандрівники дізналися про таємний вхід у підземелля, де виявили давню фармацевтичну лабораторію, у якій загадковий аптекар досі «варить» мило для хабарників і виготовляє «пігулки для щастя».
Водночас учні переглянули цікавий фільм про таємного аптекаря, були свідками приготування ліків, смакували «еліксиром молодості та щастя». А у Львівській майстерні шоколаду, де кожен шоколадний виріб дбайливо й майстерно зроблений руками професійних шоколатьє.

Ганна ГЛУШКО,
вчителька Іршавського ЗЗСО
І-ІІІ ступенів № 2