Версія для друку Версія для друку

ДОЛЯ МАТЕРИНСТВА

Я мама восьмимісячного сина, і з власного досвіду хочу поділитися всіма принадами цього моменту.
Перший подарунок, який дає нам мати – це життя, другий – любов, і третій – розуміння (Дірк Брауер). Щоб стати мамою, треба впершу чергу усвідомити, що ти береш на себе велику відповідальність за чиєсь життя. Це серйозний крок в доросле життя. Підготувати до батьківства потрібно й чоловіка, бо його підтримка, як ніколи до цього, вам буде важливою. «Стати батьком легко, бути батьком, навпаки важко» (В.Буш). Я, наприклад, за партнерські пологи! В моєму випадку чоловік також. Але не так сталося, як ми це собі уявляли. В мене був кесарський розтин, тому мій чоловік був у палаті, а сина йому винесли і поклали на груди, тому свої перші дві години малюк провів з татом. А тим часом я відходила від нелегкої операції, хоч це була і не перша операція в моєму житті, але найскладніша. І тут мій чоловік був постійно поруч, і це було важливо.
Вже після пологів потрібно налаштувати себе на не менш важкі будні. Коли ви з дитиною 24/7. Це той момент, коли не завжди можеш випити спокійно чаю або поїсти. Коли ваші дні вже не діляться на вихідні і будні (вихідного просто немає). «Виховання дитини – це приємна забава, капітал тяжких переживань і безліч роздумів…» (Януш Корчак). Моє материнство дається мені не важко, я з дитинства люблю дітей, і мала багато практики в цьому плані. Тому для мене чогось складного мало. На мою думку, найскладніше – це коли дитина хворіє. Для матері це важко і морально, тому що ти бачиш свою крихітку в такому стані, а допомогти нічим не можеш, і в фізичному, так як дитина не спокійна і майже весь час хоче бути на руках. І, звичайно ж, кожна жінка ще має щоденні домашні справи. Отже, я вважаю, що це основний момент материнства. Взагалі діти – це наше майбутнє. Так цю тезу ви чули не один раз. Насправді ми є творцями свого майбутнього, і самі вирішуємо яким воно буде. І діти в нашому житті дійсно відіграють головну й важливу роль.
Тому, любі жінки, якщо наважитесь стати мамою, ставтесь до цього з великою відповідальністю. Не забувайте, що сім’я це найбільше щастя, яке людина може створити сама!

Тетяна ХУДА,
студентка V курсу кафедри
журналістики
філологічного факультету

Ваш отзыв

Ваш коментар