- Нове життя - https://nz-ir.com -

Юнаки – не «старики»

В останню суботу весни Іршавська «Бужора» вирушила в гості до оноківських футболістів «Медеї».
Підопічні Віктора Цогли не змогли перемогти юнаків господарів, пропустивши в підсумку лише один м’яч. Але вольова перемога дорослих ФК «Бужори» зробила настрій іршавчанам.
З самого початку гри команди демонстрували максимально динамічну гру, м’яч не затримувався у центрі поля. На 3-ій хвилині після прострілу Віталія Медведєва з лівого флангу м’яч влучає у руку Станіславу Кохану і арбітр призначає пенальті, який реалізував Микола Джанда – 1:0.
За хвилину Іван Капустей вивів на хорошу ударну позицію Руслана Соскиду та удар форварда парирує Василь Русин. На 15-ій хвилині Михайло Дудаш пасом врозріз виводить Миколу Джанду практично сам на сам та переграти воротаря Микола не зумів. Стартова активність господарів навіювала думки на позитивний результат для команди Івана Ковача та з середини тайму гості почали діяти впевненіше і перехопили ініціативу.
В одному з епізодів Іван Качур проривався до воріт та замість удару з семи метрів шукав паралельно партнера і пас перехопив Мирослав Скрип. На 22-ій хвилині Іван Качур пробив з 22 метрів – у руки голкіперу. На 30-ій хвилині Микита Гальчак через ушкодження змушений був покинути поле.
Іршавчани почали підтискати господарів і незадовго до перерви зуміли зрівняти рахунок. Іван Бандурович зіграв на підборі перед штрафною і сильно пробив з 22 метрів, Владислав Сидоренко відбив перед собою, а Іван Качур був першим на добиванні – 1:1.
У другому таймі гості відчутно переважали суперника у такому важливому компоненті, як підбори у центрі поля та вигравали більшість єдиноборств на своїй половині. Саме контроль над центром давав можливість підопічним Івана Білака швидко розпочинати свої атаки і тримати гру на відстані від своїх воріт.
На 61-ій хвилині Іван Качур отримав м’яч у центрі штрафної і пробивав з розвороту, Владислав Сидоренко парирував. За три хвилини Іван Бандурович пробив зі штрафного з 28 метрів, біля стійки. Ще за мить Сергій Яцкулинець «обкрадає» Михайла Дудаша і відразу відправляє Івана Качура на ворота та Іван пробив не тільки повз кіпера, але і повз ворота.
На 71-ій хвилині у дуже перспективну контратаку вибігли господарі три в три: Віталій Медведєв віддав наліво на Владислава Микуляка, який відпасував у штрафну на Руслана Соскиду та його удар з восьми метрів потягнув Василь Русин. На 75-ій хвилині Юліан Козуб також виводив Руслана Соскиду до воріт та Руслан і в цьому випадку не зміг переграти воротаря.
На 78-ій хвилині Іван Качур закидує за спину Михайлу Дудашу на Сергія Яцкулининця, який вривається зліва у штрафну і відправляє круглого точно у дальній кут – 1:2.
На 86-ій хвилині бужорці організували ще один ідентичний момент та цього разу Сергій Яцкулинець не зумів «пробити» Владислава Сидоренка.
«Бужора» зуміла в ході зустрічі повернути хід поєдинку на свою користь і вирвати важливі три пункти. Для «Медеї» перша домашня поразка і друга поспіль у чемпіонаті змушує зробити серйозні висновки.
ФК «Медея» (Оноківська ОТГ) – ФК «Бужора» (Іршава) – 1:2
Голи: Джанда, 4 (пен.) – Качур, 41, Яцкулинець, 78.
ФК «Медея»: Владислав Сидоренко – Микита Гальчак (Богдан Зуб, 30), Іван Ільчук, Мирослав Скрип, Михайло Дудаш – Едуард Дзьоба (Іван Ковач, 84), Владислав Микуляк, Віталій Медведєв, Іван Капустей (Василь Роботишин, 62), Микола Джанда (Юліан Козуб, 62) – Руслан Соскида.
Тренер – Іван Ковач.

ФК «Бужора»: Василь Русин – Василь Росул, Роман Мідянчик, Іван Веждел, Андрій Ломага – Станіслав Кохан (Михайло Міговк, 73), Іван Бандурович, Юрій Сінкін (Іван Чізмар, 67), Сергій Яцкулинець, Ерік Івашко – Іван Качур.
Тренер – Іван Білак.
За результатами гри дорослі команди посідають 4 та 5 місця відповідно, а юнаки ФК «Медея», на відміну від ФК «Бужора», що посідає лише 6 сходинку, лідирують в турнірній таблиці. В наступних матчах команда з Іршави прийматиме Ужгородський СДЮСШОР, а оноківчани вирушать в гості до Хуста.

Микола Маргіта.