- Нове життя - https://nz-ir.com -

СЕЗОН НАГОРОД ЮНОГО БІЛКІВЧАНИНА

Вихованець Білківської дитячої школи мистецтв Едуард Штефаньо останнім часом потрапив під приціл мистецької уваги. Здається, у нього відкрився сезон нагород. І все завдяки вмілій та витонченій грі на баяні. Ще не встиг, як слід, роздивитися диплом за І місце у міжнародному конкурсі «Квітнева фантазія», як стало відомо, що має «золото» на ще одному міжнародному конкурсі «Зірки Європи».
У «Квітневій фантазії» взяло участь майже двісті учасників з Молдови, Болгарії, Туреччини, Грузії та України. Журі звертало увагу на ступінь оволодіння інструментом, техніку виконання та майстерність, чистоту інтонації і музичний лад, підбір репертуару, відповідність твору виконавським можливостям і віку учасника тощо.
Цікаво, що кращі роботи конкурсу «Зірки Європи» розміщуватимуться на Алеї зірок України. За звання кращих у різних номінаціях боролося до 80 учасників з різних країн. Журі оцінювало складність музичного твору, передачу його глибини і яскравості, технічність та індивідуальність виконання.
Варто відзначити, що обидва конкурси є багатожанровими та відбувалися дистанційно, в онлайн-режимі.
Юнак дуже задоволений перемогами, хоч і не очікував аж такого успіху. У школі мистецтв він займається вже сім років. Як розповідає його викладач Роберт Горзов, ще на самому початку помітив у Едуарда талант. Хлопець активно працював над собою. А потім був період, коли хотів навіть полишити заняття. Та викладач переконав учня й надалі займатися улюбленою справою. І тепер Едуард дуже вдячний за це Роберту Михайловичу, а ті відступи з обраного шляху згадує з усмішкою на обличчі.
Неабияк гордиться здобутками юнака й викладач, адже вкладав у його розвиток чимало зусиль, енергії та часу.
Хочеться вірити, що хлопець певним чином пов’яже свою долю з музикою. Але якщо все ж такого не станеться, то з мелодіями баяна йому легше буде крокувати по життю.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ