- Нове життя - https://nz-ir.com -

Секретний салат

У нашій районці трапляються, хоча й рідко, надзвичайно удачні співпадіння. Мова йде про ті випадки, коли герої публікації часопису стають і нашими авторами. На редакційну пропозицію, Олександр Гелетей відгукнувся згодою. Тож до уваги (і до столу) постійних читачів його перша публікація рецепта. 

Як ви знаєте, всі шеф-кухарі мають свої секрети, але буває й так, що і вони відкривають їх. Проте це стається дуже і дуже рідко, хоча зараз я б хотів поділитися цим неймовірно смачним салатом, який, особливо для мене, є не тільки одним із найулюбленіших. Він той, з яким у мене є такі спогади, що словами того не передати, то треба куштувати і, можливо, ви мене зрозумієте. Тому я хочу поділитися цим рецептом із вами. Якщо ви тепер це читаєте, то хочу вам сказати, що ви щасливчик, якщо ви повторите його саме так, як я його роблю, то ви зможете підкорити сердце коханої дівчини, або увагу та зацікавленість чоловіка, бо всі знають що шлях до сердця лежить через смачну їжу :)
Ну що ж, перейдемо до списка інгредієнтів, які нам знадобляться для нашого салату, я подаю його з розрахунку на 2-х людей:
Тунець − він і є секретним інгредієнтом у цьому салаті, тому, будь-ласка, не замінюйте його консервованим, або будь-якою іншою рибою. Знаю наші люди люблять так робити, але це є дуже не правильно, тому що, якщо в рецепті вказані конкретні інгредієнти, потрібно максимально точно підбирати такі, які вказані в рецепті, а не на ваш смак і бюджет.
Отже, тунець свіжий, охолоджений 300 грам. (Якщо не знаєте де можна його купити, питайте в мене, я вам пораджу де купити найкращі продукти);
Помідори 2 шт. або можна й чері 4-6 шт. але вони мають пахнути так, як тільки-но зірвані з грядки!
Авокадо 1 шт., має бути м’ягенький, якщо твердий, то він ще не доспів, такий можете поставити в звичайний рис, він через 1-2 дні достигне сам;
Мікс салату, якщо купляти готовий в пачці то 1 уп. буде більш ніж достатньо;
Перець гострий чілі 1 шт.;
Лимон 1 шт.;
Солоний горіх кешью, можна купити в будь-якому магазині (50 грам);
Оливкова олія, чим якісніша олія, тим салат буде смачніший;
Соєвий соус так само як олію купляйте найкращий. Він вам пригодиться і в інших стравах, так як його можна використовувати, як ми використовуємо вегету, тобто практично всюди!
Перець чорний, не з пачки уже готовий молотий, а перець горошком, якщо у вас немає спеціального млинця для перцю, можете його розтерти в ступці, бо ніщо не зрівняється з свіжим молотим перцем, він пахне дуже круто і смак кращий!
А тепер приступаємо до приготування салату!
Перше, що потрібно зробити − це включити вашу улюблену музику, тому що ви будете творити і готувати дуже крутий салат: з якою енергетикою ви його готуватимете, таким він і вийде!
Запам’ятайте! Ніколи не готуйте їжу в поганому настрої, тому що ваша їжа буде виходити не смачна, не тому, що ви щось забули додати в кастрюлю, або вам хтось щось не те продав в магазині чи на базарі, а тому що ваша енергетика передається продуктам, так що не будьте «редисками», а включайте музику і приступаємо до приготування салату!
Всі продукти ставимо на стіл, щоб нічого не забули, ні за чим не бігали до холодильника.
Миємо під водою мікс салату, помідори, лимон, перець чілі та відставляємо, щоб вода стекла.
Салат готуємо безпосередньо перед тим як потрібно уже сідати за стіл за 30 хв.
Стіл уже має бути засервірований, склянка доброго, білого, сухого, охолодженого вина уже має стояти на столі і чекати, коли її відкоркують.
Тунець нарізаємо двома шматками на порцію, як ви ріжете хліб, але трішки товстіше.
Помідори нарізаємо кубиками, якщо чері то просто навпіл .
Дуже дрібно кружальцями рубаємо перець чілі, буквально трішки для смаку.
Авокадо розрізаємо навпіл, виймаємо кісточку і ріжемо великим кубиком, як і помідор.
Перемішуємо все разом в мисці: мікс салату, помідори, авокадо, перець чілі, трішки солі та свіжомолотого чорного перцю , заправляємо все доброю оливковою олією.
Якщо ви не ліниві, а я знаю, що ви не ліниві, наші горішки потрібно трішки підігріти на сковорідці, щоб вони відкрили свій смак і були хрусткіші та смачніші.
Викладаємо на тарілку акуратно гіркою наш салат, щоб було видно всі інгредієнти які в ньому є в середині, зверху присипаємо нашими теплими горішками, які трішки можна покришити.
Ви запитаєте, а ТУНЕЦЬ де ?!
Кожному по 2 шматки тунця, поруч з гіркою уже покладеного вами салату, і по дві дольки лимона.
Оливкова олія, добрий соєвий соус та свіжий молотий перець.
Слюньки уже течуть, я знаю :)
Маринуємо тунець прямо в тарілці, трішки соєвого соусу, лимонного соку, чорного перцю та оливкова олія, перевертаєм на іншу сторону, ті самі дії, у тій самій послідовності.
Він не сирий, тунець – це вам не хек, його їдять так, щоб зберегти всі корисні речовини та неповторний смак, який не зрівняється ні з якою іншою рибою …
А зараз беремо склянку вина, наливаємо у бокали, говоримо тост, робимо ковток і можна їсти.
Смачного!

Олександр ГЕЛЕТЕЙ,
шеф-кухар «Нового життя».