Версія для друку Версія для друку

Іршавщина – коротким рядком

1. Довгоочікуваний ремонт дороги. Нарешті розпочався ремонт дороги Довге-Іршава. Уже давно власники автотранспортних засобів наголошували на її критичному стані, робили мітинги, писали звернення. Ямковий ремонт виконує ДП «Служба місцевих автомобільних доріг». Надалі планують здійснити капітальний ремонт аварійних ділянок цієї дороги.
2. Пожежа в житловому будинку. Повідомлення про загорання житлового будинку в с. Білки на вул. Армії, що у Хустському районі, закарпатські рятувальники отримали  13 квітня о 18:54. Про те, що коїться щось погане 33-річна власниця оселі зрозуміла лише тоді, коли почула специфічний тріск, який лунав зі стелі. Жінка разом з дітьми поспішила на вулицю: з даху її будинку йшов дим та виднілося полум’я. Вправні дії вогнеборців не дозволи полум’ю знищити будинок. Щоправда, вогнем знищено крівлю на площі 25 кв. м, а також пошкоджено одну із кімнат та наявне там майно. На пожежі ніхто з людей не постраждав. Причину виникнення пожежі встановлюють компетентні служби. Про це повідомляє ГУ ДСНС України у Закарпатській області.
3. 16 травня в Іршаському міському Будинку культури пройшов VI хореографічний фестиваль «Феєрія танцю-2021». Концертна програма складалась з 55 хореографічних номерів, більш ніж 530 діток демонстрували свою майстерність, грацію, пластику. Вихованці зразкової хореографічної студії МЦПО «Dance of angels», (керівник Юрій Буряс) також прийняли активну участь у цьому масштабному хореографічному дійстві. Кожен колектив був відзначений почесною грамотою та пам’ятною медаллю. Про це повідомляє Іршавський міський центр позашкільної освіти.
4. У Лисичові вшанували пам’ять Людовіта Штура. У кузні-музею Гаморі встановили меморіальну дошку на честь кодифікатора словацької літератури. Барельєф встановили за кошти уряду Словаччини. Село Лисичово для увіковічення пам’яті письменника обрали не випадково, адже за часів Чехословацької республіки тут жило багато словаків. Меморіал виготовив скульптор Едуард Алексій. На відкритті був присутній аташе-консул Словацької Республіки в Україні м. Ужгород Петер Годул та голова Ужгородського товариства словаків Іван Латко, який і став ініціатором встановлення барельєфу.

Ваш отзыв

Ваш коментар