- Нове життя - https://nz-ir.com -

на шляху до успіху

Однією із талановитих учасниць зразкового музично-драматичного театру «Пролісок» Іршавського міського будинку культури (режисер-постановник Василь Філеш) є Василина Данилаш із Нижнього Болотного. Вона зіграла багато ролей у відомих виставах: О.Олеся – «Лисичка, Котик і Півник» (Зайчика), «Бабусині пригоди» (Каченя), Наталі Забіли – (Індика), М.Карасьова – (Коза-дереза) та закарпатських авторів Василя Шкірі – (Лисеня), «Іван Сила і брати-розбійники» (Овечка), Оксани Фулитки – «Урок ввічливості» (Мавпочка – Хамко), «Знайомство з Вітамінами» (Вітамін А), «Святий Миколай» (Ангелятко), Степана Жупанина – «Інсценізація віршів» (Білочка) та ін. Вона вміло передає творчу уяву автора твору, його думки. Тому й досягає поставленої перед собою мети.
Водночас Василина − учасниця гуртка художнього слова, що діє при театрі «Пролісок». Вона неодноразово брала активну участь у районному фестивалі «Таланти багатодітної родини», а також у багатьох тематичних масових заходах. Зокрема, в акції «Тобі, Україно!», вшануванні учасників АТО «Дай, Боже, сили нашим солдатам».
− Василина дуже талановита дівчина, − характеризує її керівник театру Василь Філеш. − Має хорошу пам’ять, дикцію, досконало вивчає сценарій майбутньої вистави, добре володіє словом, здатна перевтілюватися в героя п’єси, постійно працює над собою. Її сценічні образи привабливі, бо грає їх із великим задоволенням і насолодою. Легко і невимушено входить у роль, креативна, завжди привертає до себе увагу юних глядачів. Кожна її роль припадає до серця, пройнята любов’ю та ніжністю. Якщо і надалі так наполегливо буде працювати над собою, перед нею велике майбутнє. Переконаний, що побачимо її і на столичній сцені.
Здається, життя при пандемії на мить призупинилося. Не працюють театри, призачинені двері в клубах і будинках культури, люди змушені жити на певній відстані один від одного. Та це не про Василину Данилаш. Вона навіть в умовах коронавірусу продовжує плідно працювати. Творчі здібності проявляє в режимі онлайн. За сприяння благодійного фонду «Таланти України» взяла участь в Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі «Найкращий колядник − 2021», за що нагороджена Дипломом І ступеня. Дівчина також удостоєна Всеукраїнської премії «Талановиті діти – майбутнє України».
Фортуна усміхнулася їй і на Міжнародному багатожанровому фестивалі-конкурсі митців і талантів «Золотий амур». Тут вона теж відзначена Дипломом лауреата І ступеня за вірш «Помирати рано». Відзначилася Василина Данилаш і у Всеукраїнському дистанційному багатожанровому фестивалі-конкурсі мистецтв і талантів «Якби ти нас, Тарасе, чув!». Тут вона теж була неперевершеною – удостоєна Дипломом І ступеня в номінації «Художнє читання». Прочитаний нею вірш «Муза», отримав чисельні позитивні відгуки.
− Кожна людина має можливість реалізувати себе в цьому непростому житті, − ділиться роздумами Василь Філеш. − Особливість душі Василини в тому, що вона тонко відчуває сцену, глядача, навколишній світ, від щирого серця, чесно, глибоко, зі світлою радістю передає настрій героя театральної вистави. Треба лише мати бажання і не сидіти склавши руки. Бо хто щось робить і ставить перед собою мету, обов’язково доб’ється успіху. А Василина впевнено торує свою життєву стежку.
Віриться, що у Василини Данилаш усе ще попереду. Вона із раннього дитинства володіє даром актора, напрочуд наполеглива і має талант. А це шлях до успіху!

Василь ШКІРЯ