- Нове життя - https://nz-ir.com -

У День довкілля іршавські водники займалися благоустроєм території, прибиранням сміття та очищенням водних ресурсів

Будемо відвертими: не випадково День довкілля відзначається у квітні. Саме в цей час пробуджується природа, а береги річки засмічені гілками дерев та відходами, які викидають в річку окремі жителі населених пунктів. Все це потрібно чемно прибрати, аби вода була чистою і прозорою.
−Це не просто відпочинок на свіжому повітрі, − розповідає начальник Іршавської експлуатаційної дільниці Берегівського МУВГ Василь Турянин, − у цей день проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, здійснення посадок зелених насаджень, благоустрій населених пунктів та прилеглих до них територій, прибирання побутового сміття. Чого тільки немає у наших річках – поношене взуття, одяг, консервні банки, пластикові пляшки, побите скло, тарілки, глечики…
Активно провели загальнодержавне свято й працівники Іршавської експлуатаційної дільниці Берегівського міжрайонного управління водного господарства – оглядачі гідротехнічних об’єктів Михайло Симканич, Петро Квак, Сергій Метенько, Іван Роман, Сергій Дубровка та інші.
Чималий обсяг робіт виконано на території автоматизованої гідрологічної станції у Довгому. Працівниками дільниці прибрано та приведено в належний стан тамтешні об’єкти, розчищено прилеглі території вздовж річки Боржава. За словами Василя Турянина всі працювали із натхненням, охоче та від душі. Кожен з оглядачів усвідомлює, що це не просто проведення акції, а щоденна турбота про довкілля та чистоту річок.
Слід візначити, що в акції взяв участь голова Довжанського ОТГ Віктор Симканич, з яким було обговорено про подальшу співпрацю по очищенню річки Боржава та її притоків.

Василь ШКІРЯ