Версія для друку Версія для друку

Іршавщина – коротким рядком

1. 30 березня у поліції Іршави відбулася робоча зустріч, присвячена створенню безпекового середовища для дітей. Про це повідомляє на своїй фейсбук сторінці Поліція Іршавщини. Участь у нараді взяли представники поліції, влади та освіти краю. Під час обговорення було прийнято ряд пропозицій, які покликані зробити так, щоб діти в освітньому середовищі і поза ним почували себе безпечно, серед яких: закріпити за кожним навчальним закладом працівника поліції; провести спільні навчання поліцейських, соціальних педагогів, психологів та дітей, під час яких вони б навчалися принципам медіації та виходу з конфлікту та ін. Спільними зусиллями подбаємо про безпечний та здоровий розвиток найменших жителів краю!
***
2. Актор з Іршавщини отримав звання «Заслужений артист України». Відповідний указ № 131/2021 від 30 березня опублікований на офіційному сайті президента. Звання «Заслужений артист України» отримав актор театру і кіно, артист «Закарпатського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені братів Шерегіїв — Олександр Мавріц, який народився в с. Довге.
***
3. Допомога жителям Іршавської ОТГ продовжується. «Міський голова, Віктор Симканинець, спільно з старостою с. Ільниця Федіром Королем відвідали неблагополучні родини та  передали чергову підтримку, у вигляді хлібних наборів, жителям с. Ільниця, присілок Кобза. Дана допомога відбувається завдяки співпраці з громадською організацією «Побажання», – зазначено на сайті Іршавської міської ради.
***
4. У монастирі замироточила ікона. Про це розповів Митрополит Феодор на своїй сторінці в фейсбук: «В одному з монастирів Мукачівської єпархії чудесним чином почала мироточити ікона Пресвятої Богородиці «Призри на Смирення». Чудо відбувається в чоловічому монастирі на честь святого апостола і євангеліста Іоанна Богослова, що в селі Сільце на Іршавщині. …миро стікає з ікони з обидвох боків від зображення Пресвятої Діви.»
***
5. На території Іршавської громади стартував проєкт «Поліцейський офіцер громади», – повідомляє Іршавська міська рада. Проєкт впроваджений Міністерством внутрішніх справ  України, і вже успішно реалізований на території  Іршавської міської ради. Основне завдання проєкту – безпосередній контакт з місцевими жителями, оперативна допомога, забезпечення правопорядку, запобігання вчинення правопорушення та створення максимально безпечних умов проживання населення.

Ваш отзыв

Ваш коментар