Версія для друку Версія для друку

Вшанування Великого Кобзаря

9 березня 207 років тому народилася найвеличніша постать в історії українського народу, найвідоміший український митець, художник, поет Тарас Шевченко. В цей весняний день українці та весь цивілізований світ відзначають річницю з дня його народження.
Урочисте покладання квітів до обвінчаного Державним прапором пам’ятника Тарасу Шевченку з нагоди річниці від дня його народження відбувалося щороку в селі Заріччя. У цей день біля пам’ятника Великому Кобзарю збиралося багато людей, щоб вшанувати пам’ять українського генія, сюди приходили представники влади, громадських об’єднань, вчителі та учні шкіл, небайдужі громадяни.
Але в умовах карантину та встановлення «червоного» рівня епідемічної небезпеки у Закарпатській області всі урочистості скасовано. Традиційних виступів представників влади, учнів Зарічанської гімназії не відбулося. У зв’язку з карантинними обмеженнями цьогорічний захід не був велелюдним та відбувся без представників громадськості. Зарічанський сільський голова Марина Васько з представниками територіальної громади вшанували Великого Кобзаря покладанням квітів до його пам’ятника з дотриманням усіх санітарних та протиепідемічних заходів.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Тараса Шевченка та патріотів України, що в непросту історичну добу вірою та правдою служили її інтересам, захищали від ворогів та поклали за неї на вівтар найдорожче – своє життя .
У двадцять першому столітті Тараса Шевченка називають українським пророком, слово його, як цілюще джерело невичерпної мудрості, і сьогодні втішає, рятує і надихає багатьох боротися за власну свободу, рідну мову, спокій і красу рідної землі.
Усе життя і творчість Тараса Шевченка присвячені українському народу. Він пробудив нашу націю зі сну рабства, закликав до боротьби за волю. Тарас Григорович мріяв про ті часи, коли його країна буде незалежною, суверенною державою, коли в Україні шануватимуть мову, культуру та історію нашого народу, а люди будуть щасливими. І закликав до цього співвітчизників. Завдяки заповітам Великого Кобзаря українці здобули незалежність і державність рідної країни. Життєдайна поезія Шевченка вселяє в нас надію в майбутнє українського народу і подальше його процвітання.
Про Тараса Шевченка багато написано, сказано, але кожен із нас має пройти свій шлях до його текстів, до його життя.

Ваш отзыв

Ваш коментар