Версія для друку Версія для друку

Третя хвиля паводку вже позаду

Нещодавно по району спостерігались значні опади, місцями до 40 мм.
На фоні високої водності на притоках сформувалась та проходить чергова п’ята хвиля паводку, а на р.Тиса − третя хвиля з початку року. Амплітуди підйому склали до 1 м на притоках та більше 2 м − по р.Тиса над рівнями станом на 7-8 лютого. У цілому амплітуди підйому над передпаводковими рівнями склали біля 2 м на притоках та більше 3 м в середніх течіях р.Тиса.
Максимальні рівні сформувались та пройшли на всіх притоках. Добігання в низинних частинах спостерігається на р.Боржава ділянка с.В.Ком’яти – с. Н.Ремети, та р. Латориця нижче м.Мукачево, де на заплаві зберігається високий шар води, а на незахищених ділянках р.Боржава в середній течії (с. Нижнє Болотне – с.Кам’янське) спостерігалося підтоплення сільськогосподарських угідь. Також було підтоплення автомобільної дороги місцевого значення В.Ком’яти − Шаланки.
− В місцях формування місцевого стоку встановлено та працюють пересувні насосні станції Берегівського (с.Вільхівка) та Виноградівського (с.Завадка) міжрайонних управлінь водного господарства та ДПРЧ-5 м.Іршава − каже начальник Іршавської експлуатаційної дільниці Берегівського МУВГ Василь Турянин.
З метою відводу внутрішніх вод на меліоративних системах протягом доби (8-9 лютого) працювало 19 стаціонарних насосних станцій, перекачано за добу 2855 тис. м3 води, а з початку року − 49,0 млн. м3 води.

Василь ШКІРЯ.

Ваш отзыв

Ваш коментар