- Нове життя - https://nz-ir.com -

Два покоління чемпіонів – сподівання на дубль фоторепортаж

Мудрий і, безумовно, авторитетний у футбольному світі Срібної Землі Степан Селменський, відкриваючи урочистості з нагоди вручення високих призів, запропонував вшанувати хвилиною мовчання пам’ять капітана команди ФК «Бужора» Мирослава Мудри.

SONY DSC

Covid-19 і Смерть-20. Ці своєрідні дві завіси на сцені вистави вшанування чемпіонства іршавської «Бужори» ніби водночас розкривалися і закривалися на урочистостях із нагоди відзначення найвищого подвійного досягнення цього футбольного клуба у останні дні 2020-го року. Минулий сезон став для команди апогеєм слави з початку ХХІ-го століття. Команда під керівництвом тренера Івана Білака (президент клубу Василь Лазорик) стала чемпіоном серед колективів Вищої ліги Закарпатської області і водночас здобула Суперкубок Закарпаття. І в той самий час клуб вперше за всю свою багаторічну історію поніс неймовірно важку і болісну втрату. Безглуздо трагічний випадок за кілька днів до того обірвав молоде життя капітана «Бужори» Мирослава Мудри…
Голова Закарпатської асоціації футболу Іван Дуран, вручаючи команді-переможцю нагороди, відзначив як один із головних складових успіху іршавського футбольного клубу, що попри всі складнощі минулого року, для досягнення вершини у футбольному змаганні на цей раз об’єдналася еліта міста.
Віктор Качур, як ще один із керівників асоціації, вручаючи приз кращого гравця дружині, синові і батькові Мирослава Мудри, зауважив на тому, що найвищу оцінку своєї гри він отримав не тільки у області, але і в Ужгороді та Ужгородському районі, де так само брав участь. 

SONY DSC

Перший заступник голови асоціації Станіслав Сухан, звертаючись до чисельної аудиторії, в першу чергу говорив футболістам:
– Наголошую на виключній ролі особистості у футболі. Головний тренер Іван Іванович Білак довів, що не завжди фінанси відіграють провідну роль у цьому виді спорту. Ви вже стали героями. Лідерами Іршавщини. Хотілося б, щоб цей феноменальний успіх ви повторили і в 2021-ому році.
Ці слова Станіслава Васильовича по-особливому звучали для його одноклубників і водночас, підопічних (Сухан на той час був граючим тренером «Бужори»), коли ця команда двадцять п’ять років тому вперше стала чемпіоном Закарпаття.
Серед славетних у минулому чемпіонів, хто був присутній і брав участь в урочистостях, – це, окрім уже названого Станіслава Сухана, Михайло Рацин, Федір Халак, Ярослав Федорці і Василь Гельбич– чемпіони минулого покоління.

SONY DSC

Чемпіони 2020:
Тренер – Іван Білак;
Василь Русин – воротар;
Анатолій Богович, Іван Веждел, Ярослав Ільков, Петро Кляп, Андрій Ломага, Володимир Староста, Іван Бровдій – захисники;
Іван Бандурович, Василь Кормош, Станіслав Кохан, Михайло Полянський, Олексій Хоменко, Едуард Шитів, Сергій Яцкулич – півзахисники;
Мирослав Мудра, Іван Качур, Назар Бобик – нападники. 

SONY DSC

Добрі слова пошанування і настанов прозвучали також і від голови райдержадміністрації Івана Завидняка, Іршавського міського голови Віктора Симканинця, голови Федерації футболу Іршавського району Василя Поповича та колишнього Іршавського міського голови Степана Бобика, дольову участь яких у здобутті титульних вшанувань ФК «Бужори» знають, кожен по-своєму, уболівальники, гравці, тренер, спонсори та інші…
Сергій Гозда, Петро Вовканич, Сергій Чепа – це одні із тих, кого згадуємо своєрідними живими персоналіями-символами, хто впродовж чверті покоління забезпечував у чемпіонів різних епох драйв, організаційні процеси і спонсорську підтримку.
PS Урочистості стали доброю нагодою для вручення голові фередації футболу Іршавнини Василю Поповичу спільної відзнаки РДА та райради «За розвиток Іршавщини». 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Михайло ІСАК