- Нове життя - https://nz-ir.com -

Громада Імстичова визначає пріоритети

Підсумки недавніх виборів до органів місцевого самоврядування хоч і не були надто результативними за явкою, але з їх наслідками із тривогою і надією спостерігають усі. В цьому плані не є виключенням й Імстичово. До виборів його жителі остаточно так і не визначилися – йти їм в Білківську ОТГ чи ні. Рішення було прийнято вольове, згори. Млява активність виборців (проголосувала тільки третина від чисельного складу), привела до того, що депутатами ОТГ стали тільки двоє імстичівців: Ольга Романець та Мирослав Зейкан.
Зрозумівши, що сільська громада за представництвом залишилася в мізерній меншості, громадські активісти села вирішили якось вплинути на ситуацію: взяти під свій контроль процедуру призначення старости села. Майже 60 активних виборців з усіх куточків села, віком від 30 до 70 років, на своєму зібранні розглянули біля 10 кандидатур претендентів. Більшість їх відпала через самовідвід, а ті, хто позиціонує себе як самовисуванець, на суд громади не прийшли.
Тому громада, із деякими застереженнями окремих виборців, прийшла до висновку більшістю голосів, що найбільш достойним кандидатом на посаду старости Імстичова буде Михайло Стадник. Він і запропонований на розгляд організаційній сесії Білківської ОТГ. З огляду на те, що самовисуванці проігнорували зібрання громадськості їх кандидатури рекомендовано зняти з розгляду на сесії Білківської ОТГ.
Водночас присутні визначили свої застереження й вимоги щодо збереження діючої інфраструктури села, створення нових робочих місць, ревізії використання природних ресурсів, землі, поліпшення екологічної ситуації, наповнення бюджету села.

Михайло ЦІЦАК.