- Нове життя - https://nz-ir.com -

ЯСКРАВА ПОСТАТЬ ЗНАНОЇ ДИНАСТІЇ СПОРТСМЕНІВ

У Білках народилося чимало відомих постатей, зокрема силач Іван Фірцак (Кротон), депутат Верховної Ради колишнього Радянського Союзу кількох скликань Юрій Пітра, народний артист України Степан Гіга, посол Сойму Карпатської України Іван Ігнатко та інші. Славиться село і своїми династіями у тій чи іншій сферах. До них можемо зарахувати і родину спортсменів Горзовів. Петро Дмитрович – один із її яскравих представників днями відзначив прекрасний ювілей.
Цей поважний і позитивний чоловік працює вчителем фізкультури Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 кілька десятків років. Вибір професії у нього був свідомим, а не спонтанним. Йому, а також братам Євгену, Віктору та сестрі Магдалині батьки змалку прививали любов до спорту. І результат не забарився. Усі три брати стали учителями фізкультури.
Кожен з них обрав собі вид спорту. Петро Дмитрович зупинив свій вибір на важкій атлетиці. Свого часу ходив на змагання разом зі славнозвісним Іваном Кротоном. Вони були хорошими однодумцями. Має не лише відповідний диплом, а й покликання до роботи. Закінчив Львівський інститут фізичної культури. Своїм особистим прикладом показує ставлення до спорту і змагань. Важливо й те, що учні хочуть його наслідувати. Коли проводяться якісь змагання, то Петро Дмитрович вболіває так, наче на кону стоїть доля усього людства. І такий його запал та результати роботи належно оцінені. Він має вищу кваліфікаційну категорію, педагогічне звання «Старший учитель», нагрудний знак «Відмінник освіти». Його відзначали різними грамотами: від шкільної до міністерської.
Петро Дмитрович Горзов завжди усміхнений і любить поспілкуватися. Як відзначають самі колеги, компанійський, оптиміст, у душі йому під тридцять, вболіває за доручену ділянку роботи.
Директор Білківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 Петро Чорба каже: «Петро Дмитрович володіє навичками чотирьох «К» — критичним мисленням, креативністю, колаборацією (здатністю співпрацювати з іншими), комунікативністю. Він виконує основне завдання учителя – знаходить ключ до кожного учня. Без нього колектив школи не уявляє свого життя. Коли цей учитель іде на роботу, колеги знають, що усе буде добре.»
Обидва сини цього знаного освітянина та спортсмена: Петро й Володимир теж стали вчителями фізкультури. Пішли по стопах дідуся і внуки. Петро Дмитрович гордиться усіма їх досягненнями. Найбільше – третім місцем внука Володимира на чемпіонаті Європи з боксу.
Варто відзначити той факт, що чимало білківчан полюбили спорт, займаються ним і досягли певних успіхів саме завдяки Петру Дмитровичу. Низький за це йому уклін!

Іван КОПОЛОВЕЦЬ