Версія для друку Версія для друку

Любов до історії рідного краю – для дошкілля

Напередодні професійного свята – Всеукраїнського дня дошкілля відділом освіти районної державної адміністрації було організовано для керівників закладів дошкільної освіти району семінар-екскурсію по рідному Закарпаттю. Тема „ Значення та місце дослідницько-пошукових краєзнавчих експедицій у патріотичному вихованні дошкільників ”.
У привітальному слові до учасників семінару звернувся директор центру позашкільної роботи, керівник групи Іван Терпай, який сказав, що одним із основних напрямів патріотичного виховання дітей визначено краєзнавсто, тобто вивчення історичних, географічних особливостей рідного краю.
Під час семінару було відвідано історичний Мукачівський музей „ Паланок ”. Завідувачі дошкільних установ мали змогу розглянути предмети кам’яного віку, які були знайдені під час археологічних розкопок на території Закарпаття. Із задоволенням розглядали картини у галереї видатних художників Закарпаття.
Відвідали Чинадіївський замок «Сент-Мікловш». Цікаво було під час екскурсійних розповідей проходити потаємними ходами в стінах замку, де звучав шепіт закоханих Ілони Зріні та Імре Текелі.
Цікавим пізнавальним обєктом для завідувачів ДНЗ було підземелля-бункер „ Лінія Арпада” як одна з найбільш могутніх оборонних ліній Другої світової війни. Завідувачі мали можливість ознайомитись з конструкцією бункера, і його функціонуванням, почути історію будівництва об’єкта, хто і навіщо його побудував, яку функцію виконував бункер під час війни.
Відвідали мальовничий куточок на Закарпатті -Лумшори, завідувачі мали можливість милуватися красою природи Карпат, було організовано різні пізнавальні ескурсії, зокрема, цікаво було побачити і почути про лікувальне купання в чанах з водою з мінерального сірководневого джерела, яка ще у 13 столітті використовувалася як оздоровча процедура.
Семінар-екскурсія дала можливість завідувачам дошкільних установ поглибити свої знання про визначні місця рідного Закарпаття.

Марина Лацкун,
завідувач Нижньоболотнянського ЗДО.

Ваш отзыв

Ваш коментар