Версія для друку Версія для друку

Високі ноти успіху

Цими днями святкувала свій 11 день народження Білківська дитяча школа мистецтв − одна з наймолодших шкіл краю. Саме з 2009 р. в будівлі на вулиці Фірцака-Кротона з першого вересня викладачів на чолі з директором школи Ларисою Юріївною Петер розпочали заняття зі своїми першими учнями. За ці кілька років у школі діють музичні дуети, тріо, ансамблі учнів та викладачів, які демонструють високий рівень виконавської майстерності.
Найголовнішим здобутком школи за ці роки є надзвичайний авторитет у громаді і повага у мистецькому середовищі.
− Батьки довіряють нам найдорожче що у них є − своїх дітей, − відзначила директор школи Л. Ю. Петер.
Підтвердженням успішності нашого колективу учнів і педагогів, є високі місця на конкурсах і фестивалях найвищого рівня. Школа постійно розвивається, діти мають можливість займатися у капітально відремонтованому приміщенні. Але нам є ще куди рости і я переконана, ми спільними зусиллями, з відчуттям єдиної родини реалізуємо власну мрію.
Сьогодні Білківська ДШМ − це творчий колектив із 17 викладачів та 200 учнів, що навчаються мистецтву гри на трьох інструментах. У школі діє 6 відділів: народний, фортепіанний, хореографічний, струнно-смичковий, вокальний, образотворчого мистецтва.
За ці роки викладацький колектив завоював заслужену славу у повсякденній справі, у пошуках та вихованні юних обдарувань. За цей період школу закінчило 170 учнів. Особливою гордістю викладачів є учні, які обрали своєю професією музичне мистецтво, адже в музичних коледжах зараз навчається близько 15 випускників. Закінчили вищі мистецькі заклади і працюють в школах області: Роберт Гозов, Світлана Штефаньо, Вікторія Копинець, Петро Мурник, Ганна Ерделі, Олександра Білинець, Тетяна Жупанин, Лариса Петер, Марія Бігарі, Світлана Сочка, Яна Васильцюн, Л.Поляк, М.Рішко, та інші. Всі вони продовжують традиції колективу та примножують славу мистецтва.
Справжньою гордістю школи стали успішні виступи на виконавських конкурсах обласного, всеукраїнського та міжнародного рівня. За цей період честь нашої школи на обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах захищали такі учні: Роберт Горзов, Петро Мурник, Ганна Ерделі, Світлана Штефаньо, Вікторія Копинець, Олександра Горзов, Ганна Лях, Христина Голубка, Іван Семак, Лариса Жидик, Вікторія Симканич. Особливо високих результатів досягли учні школи у цьому 2019-2020 навчальному році. У другому турі конкурсу вибороли місця такі учні:
Неля Данканич – І місце; дуети: Тетяна Фельцан -Віталій Добра – III м.; Владислав Петер – Анастасія Орос – III м.; Людмила Цібеленко – І м.; Маріанна Івашко – II м.; Вікторія Чмара – III м.; Марія Урста – І м.; Наталія Янтолик – І м.
У ІІІ турі обласного конкурсу (м. Ужгород) вибороли призові місця такі учні:
Неля Данканич – ІІ м.; Наталія Янтолик −І місце.
На Всеукраїнських конкурсах захищали честь школи і досягли високих результатів: Лариса Жидик, Наталія Янтолик, Неля Данканич, Марія Урста, Рената Магурська, дует Тетяни Фельцан − Віталія Добри.
Вершиною досягнень в цьому році стала перемога на Міжнародному конкурсі у Відні (Австрія) і Попраді (Словаччина) нашої учениці Наталії Янтолик. Вона нагороджена дипломами І ст. Подякою відзначена старший викладач Віра Петрівна Ерделі.
Приємно, що сьогодні музична школа дихає на повні груди, крокує вперед до нових звершень. І за це велика вдячність районній та сільській владі за відкриття самостійної школи.
А великим подарунком для обдарованих дітей школи с. Білки стало рішення депутатів сільської ради на чолі з головою села В.С.Зейканом за ініціативи депутата І. Кополовця про преміювання обдарованих дітей, які захищають честь нашого села.
Викладацький колектив школи − це професійні майстри своєї справи, талановиті, високоосвічені та енергійні педагоги, серед яких − трьом присвоєно педагогічне звання «старший викладач».
І сьогодні ні на мить не зупиняється копітка робота викладачів та учнів школи над опануванням нових програм. Та ким би не стали їхні вихованці − підприємцями, лікарями, юристами, світ музики, в якому вони проводять дитячі роки назавжди лишить у їхніх серцях любов до прекрасного. Нехай життєва дорога педагога-музиканта в’ється по висхідній, нагороджує здоров’ям, щастям, радістю та всіма земними благами за турботу до дитячих творчих душ.
Тож, шановні вчителі, наставники та провідники в світ мелодії! Щиро вітаємо всіх Вас із Вашим днем – днем музики та Днем учителя.
Бажаємо Вам і надалі тримати таку високу планку майстерності, досягати нових звершень та мелодійності по життю. Нехай легко, як по нотам, ллється день за днем, приносячи нові враження, здобутки та море радості. Здоров’я Вам, наснаги, терпіння. Хай оминають Вас тривоги та негаразди, а доля дарує приємні почуття на музичній ниві та в житті.

Лариса ПЕТЕР,
директор Білківської ДШМ.

Ваш отзыв

Ваш коментар