Версія для друку Версія для друку

«У НАШИХ РЕКОРДІВ – МИ САМІ СОБІ ТРЕНЕРИ»

Щодалі, спорт видозмінюється, збагачується формами та ускладнюється різноманіттям вправ, технічних прийомів, піднімається межа фізичних навантажень. З часом учасники спортивних клубів, тренажерних залів, соціальні мережі їм в цьому перші помічники, об’єднується у групи та спільноти, а вже відтак, «доростають» до змагань: на початкових етапах – це місцеві звитяжні зустрічі, а згодом – регіональні, які можуть стати всеукраїнськими, а там, недалеко – і до міжнародних.
Напередодні минулої неділі соціальні мережі зарясніли запрошеннями до охочих взяти участь у крос-фіті челендж «Карпатська миля», як анонсувалося, на грандіозне спортивне шоу в центрі Ужгорода. На Закарпатті набереться декілька сотень спортивних клубів і тренажерних залів, проте на запрошення організаторів змагань відгукнулося всього тільки, або аж 39 атлетів. Тим не менше захоплююче видовище декільком сотням ужгородців практично протягом недільного дня на Липовій набережній – від десятої години ранку, і, аж — до третьої після обіду.
Іршава була серед небагатьох райцентрів, хто гідно представив самодіяльних атлетів на новосформованих змаганнях.
Кілька років тому «Нове життя» писало про тренажерний зал «Кротон» у нашому райцентрі. Сьогодні там своєю майстерністю із відвідувачами щедро ділиться молоде подружжя інструктор по фітнесу та інструктор тренажерного залу Катерина та Дмитро Кікалейшвілі.
Вони та Андрій Станинець, Павло Булеца і Василь Лендєл прийняли виклик і зареєструвалися учасниками змагань.
Іршавська мужня і сильна та витривала п’ятірка атлетів зуміла подолати далебі не просту і нелегку «Карпатську милю», яка складається із чотирьох окремих елементів, об’єднаних у одну дистанцію (1,6 кілометра): 400 м. – випади; 400 м. – широкий стрибок із двох ніг; 400 м. – перенесення ваги (20 кг) над головою на прямих руках; 400 м. – «Ведмежа проходка» на руках і ногах. Кожна вправа незалежно, виконує її атлет або атлетка, проводиться в бронежилеті масою 9 кг. Судді уважно стежили за безперервністю вправи. За умовами змагань перехід від одного виду до іншого у естафеті виконується лише після завершення відрізку в 400 метрів у кожній вправі.
Іршавчани успішно подолали всі етапи «Карпатської милі» і заслужено отримали від організаторів змагання ексклюзивні медалі.
— Ніхто із наших спортсменів спеціально до оголошення цього турніру не тренувався по такій програмі, хоча і виконували дані вправи, але не в такому обсязі, — розповідає Катерина Кікалейшвілі. – Це був своєрідний виклик власному его. За профілем занять, у кожного із нас – свої уподобання та різний період заняття спортом: стаєр, боєць змішаних єдиноборств і ресторатор.
— У наших рекордів, виходить ми самі собі тренери, — підсумувала у редакції діалог подружня пара.

Михайло БОРЖАВСЬКИЙ

Ваш отзыв

Ваш коментар