Версія для друку Версія для друку

З’явиться новий фільм із О. Мавріцом

14 вересня на каналі СТБ стартує 12-серійна історична драма «І будуть люди» режисера Аркадія Непиталюка. Тут одну з головних ролей грає актор Закарпатського облмуз- драмтеатру ім. братів Шерегіїв Олександр Мавріц.
Зйомки розпочалися торік улітку, а про їх завершення повідомили 3 січня 2020- го. Для серіалу на Київщині побудували хутір головного героя Свирида Івасюти. Для локації закупили коней, свиню, гусей, курей та справжнісінького вола. Знімали і в інших місцях. В основі сценарію – однойменний роман Анатолія Дімарова про людські долі на зламі історичних подій – Першої світової війни, революції, встановлення комуністичного режиму. Кожен із героїв по-своєму зустрів їх, але всіх об’єднувало бажання жити, любити і знайти своє місце у новому вимірі. Це буде 12 непересічних доль.
Наш Олександр Мавріц грає Михайла Гайдука, котрий усе життя працював, та з приходом більшовиків узяв зброю і став супроти нової влади. У телефонному режимі він розповів нам: «Коли ознайомився зі сценарієм, то зачепив саме цей образ із огляду на Майдан, війну в Україні. Хоча спочатку мені запропонували роль Свирида Івасюти, я навіть пройшов проби, а Віктору Жданову – Гайдука. Якось ми з ним розмовляли про це на знімальному майданчику, я сказав, що краще б його персонажа зіграв. То й домовилися. Режисер погодився. Чесно, я б хотів бути схожим на свого героя. З ким його можна порівняти? Із добровольцем, який нині захищає Україну на Донбасі».
Серіал є спільним проектом Film.ua та СТБ, він став одним із переможців конкурсу фільмів патріотичного спрямування Міністерства культури в 2018-му.
Що цікаво, пану Олександру в той час запропонували грати й у історичному серіалі «Сага» Дмитра Лактіонова. І хоча ужгородець пройшов проби, але зробив вибір на користь «І будуть люди». А з жовтня 2019 знімався у 12-серійній історичній стрічці з елементами фентезі про життя слов’ян на межі VI – VII століть «Слов’яни».
Нагадаємо, що уродженець іршавського Довгого Олександр Мавріц у великому кіно дебютував 2017-го з фільму «Червоний». Зіграв начальника концтабору майора Абрамова, й на міжнародному кінофесті «Корона Карпат» за це переміг у номінації «Краща чоловіча роль». У серпні 2019 вже фігурував у «Іловайську-2014». Нині О. Мавріц в Ужгороді, але за кілька днів їде, аби взяти участь у новому проекті. В якому – поки секретів не розкриватимемо.

Оксана ШТЕФАНЬО

Ваш отзыв

Ваш коментар