- Нове життя - https://nz-ir.com -

Ніколи не треба забувати про тих, хто віддав за нас своє життя

Чорнопотіцький край свято шанує пам”ять тих, хто в роки Другої світової війни боронив нашу землю від фашистських загарбників.
У ці дні з ініціативи завідуючого Чорнопотіцького народного історико – краєзнавчого музею Юрія Фегера та Чорнопотіцького сільського голови Юрія Бабинця проведено акцію “Жива пам’ять”. В урочищі Гробище на місці катастрофи літака, де загинуло 18 воїнів, впорядковано пам’ятник, приведено в належний стан територію.
Сільські активісти Василь Лендєл, Василь Яцура, Віктор Капітан, Іван Котубей, Петро 

Добра та Василь Пинзеник привели також в належний стан Пам’ятний знак,який встановлено на місці десантування партизанського загону Усти – Прищепи.
– Ніколи не треба забувати про тих,хто віддав своє життя за мирне небо майбутніх поколінь, — розповідає Юрій Фегер. — Ми повинні не тільки пам’ятати їх,а й віддавати шану.На їх могилах ніколи не повинні в’янути квіти.
Цю добру традицію в гірському селі започаткувала мама Юрія Анатолійовича, Маргарита Федорівна.Свого часу вона стала ініціаторм створення музею, зібрала чималий пласт історичного матеріалу про партизанський загін. Саме завдяки їй і було встановлено пам’ятник і Пам’ятний знак.Син продовжує справу матері.

Василь ШКІРЯ