- Нове життя - https://nz-ir.com -

НАШІ ВЕТЕРАНИ ВАРТІ ШАНИ

Одна із беззаперечних істин полягає у тому, що зі спортом потрібно дружити повсякчас. Це корисно і для хорошого самопочуття, і для здоров’я загалом. Словом, спортсменів колишніх не буває. Вони з часом просто поповнюють категорію ветеранів і продовжують демонструвати свої результати вже у новому амплуа. Варто закцентувати увагу на тому, що наша районна асоціація ветеранів спорту дуже добре зарекомендувала себе на рівні області.

Ось уже вісім років поспіль цю організацію очолює Іван Дмитрович Волошиновський. До нього вміло керував ветеранами спорту Юрій Васильович Бабич. Що ж собою представляє Іван Дмитрович? Він – майстер спорту СРСР з важкої атлетики, відмінник освіти України, колишній директор Ільницької ЗОШ І-ІІ ступенів, екс-директор Центрального табору туристського активу учнів України та палкий вболівальник за долю спорту в районі, великий ентузіаст.
Заслуговує на увагу той факт, що районна збірна ветеранів спорту вже більше 30 років займає призові місця на обласних змаганнях. Із 2008 по 2018 роки 8 разів були першими і 2 рази другими.
До речі, є рада ветеранів спорту. До її складу входить 9 чоловік, котрі представляють 6 видів спорту: настільний теніс, шахи, шашки, легку атлетику, волейбол, футбол. Очолює цю раду, звісно, Іван Волошиновський. До її складу також входять наступні спортсмени: Андрій Данканич, Юрій Бабич, Федір Халак, Василь Бойко, Анатолій Вайда, Іван Терпай, Іван Вовканич, Михайло Рацин.
Ця рада відповідає за організацію змагань. Кожен її член закріплений за певним видом спорту. Безперечно, це дає свої плоди. Команда, виставлена нею, тривалий час займала перші місця на обласній спартакіаді. З 1999 року наші спортсмени 10 разів одягали майку лідера на рівні області. А це означає, що стільки ж разів їм, володарям «золота», доводилося потім проводити на Іршавщині обласні змагання. Наші земляки завжди робили це на дуже високому організаційному рівні. Піднімали національний стяг, хвилиною мовчання вшановували пам’ять тих спортсменів, котрі відійшли у вічність, виготовляли плакати, забезпечували музичний супровід тощо, на урочистості традиційно приходили представники влади в районі, а також усі керівники районної структури, яка курирує спорт. Іван Волошиновський входить до складу і президії обласної асоціації ветеранів спорту. Він добре знає, як проводяться подібні заходи в інших районах. Спортсмен каже, що іршавчанам у цьому плані носа поки не втер ніхто. Неоціненний внесок у розвиток районного ветеранського спортивного руху свого часу зробили Юрій Бабич та Андрій Савко.
Найкращі результати на рівні області показували такі земляки: Ганна Гичка, Василь Бойко (шахи); Анатолій Вайда, Надія Кривдик (шашки); Федір Халак, Юрій Вергун, Юрій Чегіль (настільний теніс); Іван Терпай, Олександр Осійський, Марта Чедрик, Людмила Митровцій, Ірина Митровцій, Ганна Білак, Марія Дубенко, Михайло Савко, Світлана Росоха, Ганна Боднар (легка атлетика); Михайло Рацин, Іван Мошкола, Василь Барна, Сергій Гозда, Володимир Лівак, Федір Петер, Михайло Гецко, Іван Попович, Володимир Мимріков, Іван Квак, Ярослав Свистак, Іван Шопа, Дмитро Марковцій, Михайло Щока, Євген Ливрінц (футбол); Іван Вовканич, Василь Жупанин, Василь Туряниця, Вікторія Пинзеник, Андрій Чедрик, Оксана Сідор (волейбол).
Іван Волошиновський каже, що всі заходи вдається реалізовувати завдяки тісній співпраці з райдержадміністрацією та райрадою, а також відповідним профільним сектором, який представляє Андрій Данканич. Відчувають спортсмени і підтримку голови Іршавської ОТГ Степана Бобика, депутата обласної ради Петра Добромільського, підприємців Барнів з Довгого.
Отже, нехай наші ветерани підкорюють нові горизонти успіхів.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ