Версія для друку Версія для друку

ПОПЕРЕДНІЙ РІЧНИЙ ЛІМІТ ДЛЯ ПІДПРИЄМЦІВ НА ЕНЕРГОНОСІЇ ЗАКОННИЙ?

До депутата обласної ради Петра Добромільського надходять численні звернення від приватних підприємців та керівників підприємств щодо складної економічної ситуації, катастрофічного зниження обсягів виробництва та реалізації. Народний обранець вважає, що все в державі робиться завдячуючи платникам податків, і чим скоріше чиновники це зрозуміють, тим скоріше почнеться розвиток країни. Зараз дуже важливо підтримати бізнес. І одним із таких реальних підтримуючих факторів може стати відміна для ФОП та інших виробничих підприємств передплати наперед майже за два місяці за електроенергію, обсяг використання якої в умовах карантину (пандемії COVID-19) передбачити реально неможливо. Також відмінити оплату необґрунтованих, катастрофічно завищених, ніким не контрольованих технічних умов при підключенні до мережі новостворених підприємств.
Депутат каже, що в умовах пандемії енергетичний зашморг для підприємців та підприємств посилюється. Не платите аванс за місяць чи два – негайне відключення. Підприємці скаржаться, що витрати на електроенергію через її постійне подорожчання стають надто високими, а умови отримання послуг з енергозабезпечення залишаються безальтернативними, тому що нав’язані приватними компаніями-монополістами. А головне — ці компанії були за безцінь куплені в держави, тобто відібрані в народу України.
Петро Добромільський наголошує на тому, що споживачі змушені підписувати угоди з енергопостачальником, оскільки їх поставлено перед вибором: або погоджуватися на умови монополіста, або залишитися без енергоносіїв.
Петро Петрович запевняє, що порушуватиме це питання на сесії обласної ради щодо звернення до Кабінету Міністрів України, Антимонопольного комітету України, Генерального прокурора України, НКРЕКП стосовно роз’яснення законності подібної вимоги передоплати за електроенергію та попереднє річне лімітування для підприємців. Також ініціюватиме розгляд вищенаведеного питання в Комітеті Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг та звернення з даного питання в НКРЕКП щодо внесення змін до правил користування електричною енергією в частині скасування лімітування та попередньої оплати юридичним та фізичним особам-підприємцям.

Прес-служба депутата облради

Ваш отзыв

Ваш коментар