Версія для друку Версія для друку

Підготовка до ЗНО

ЗНО як підсумкова атестація – важлива подія для випускників шкіл, від якої залежить їхнє майбутнє життя, що саме вони робитимуть далі: підуть здобувати вищу освіту чи зразу влаштуються на якесь підприємство. І у кожного з них є право на власний вибір, і тільки їм одним вирішувати, якою частиною суспільства вони стануть.
Серед абітурієнтів, яких я запитувала про їх наміри та переживання щодо майбутнього ЗНО, були різні коментарі: хтось боїться, що не складе цього іспиту, когось переслідують зніяковілі відчуття, дехто на всі сто відсотків упевнений у своїх знаннях. Для прикладу, подаємо інтерв’ю із цьогорічною абітурієнткою Яною Куртинець з Ільниці.
– Як готувалися до ЗНО?
– За останній рік я наполегливо опрацьовувала весь необхідний матеріал. Але все одно переживаю: складу його чи ні. Зрозуміло, що від цього залежить моє майбутнє, що я робитиму далі і чи зможу втілити свої плани та амбіції у життя. Вже з нетерпінням чекаю, коли ж воно відбудеться.
– У вас були хвилювання з приводу того, як зовнішнє незалежне оцінювання проводитиметься в умовах карантину?
– Я розумію, що зараз у країні та світі лютує пандемія коронавірусу, то, звичайно, постало питання певних обмежень. Стосовно того, що як атестація пройде у режимі карантину, я не маю ніяких побоювань. Мене турбує тільки мій результат! А щодо того, при яких умовах має проходити ЗНО, нас повідомили і добре підготували.
– Ким ви хочете стати у майбутньому?
– Я поки що вагаюсь, яку саме професію обрати. Оскільки я складатиму ЗНО з української мови, історії України, англійської мови та біології, то спеціальність точно буде медичного або філологічного спрямування.
– З приводу якого предмету найбільше переживаєте?
– Найбільше переживаю через іспит з історії, адже через надмірне хвилювання можу заплутатись у матеріалах і обрати неправильну відповідь. Я ретельно готуюся майже кожного дня, відвідую додаткові уроки, багато читаю, вже пройшла майже всі онлайн-тести з попередніх ЗНО і також маю багато законспектованого. Найбільш грунтовно я готуюся до англійської мови, адже вона потрібна мені не тільки для оцінки, а й знадобиться і в подальшому житті!
Сподіваюсь, що всі учасники ЗНО так само старанно готуються до нього, як моя співрозмовниця, адже при такому навчанні та підготовці відсоток тих, хто не складе, впаде до нуля, і ні в кого не буде розчарувань у поганих результатах.

Тетяна Андрішко,
студентка відділення
журналістики УжНУ.

Ваш отзыв

Ваш коментар