Версія для друку Версія для друку

Білківчани публічно звертаються до влади з приводу Боржави

Річка Боржава – це наше природне багатство, яке потрібно розумно використовувати. Ситуацією довкола неї невдоволені жителі присілку Телятинець села Білки. Вони стверджують, що із річки абсолютно безконтрольно забирають гравій та вивозять родючі ґрунти, руйнуючи берегоукріплення. На їх думку, щоб здійснювати такі дії навіть на підставі спеціального дозволу, все одно повинен бути проект розчистки русла Боржави. Щодо його наявності у них є великі сумніви.
Автори звернення зазначають: «Люди, котрі займаються вивезенням природних багатств і вважають себе царями, за перешкоджання їх незаконній діяльності погрожують нам фізичною розправою. Вони ж не вкладають у цю справу практично жодних коштів, не роблять для села ніяких благородних соціальних проектів і точно не сплачують податків. Із цією проблемою неодноразово зверталися до Білківського сільського голови. Результату це ніякого не дало. Як вивозили гравій і ґрунти, так і продовжують це робити, не зважаючи на період нересту риби чи якусь мораль. Складається враження, що сільський голова певним чином зацікавлений у такому розвитку подій».
Білківчани також нагадують, що з приводу того, що коїться з річкою, писали вже статтю у районну газету кілька місяців тому. Це теж не спинило горе-природолюбів, бо у них нема ніякого відчуття сорому. Жителі згаданого села кажуть, що їм набридло таке свинство довкола річки у Білках. На їх думку, стосовно цих порушників потрібно вжити заходів у межах правового поля.
Білківчани публічно і відкрито звертаються до керівництва Білківської сільської ради, району, районного відділу поліції, представників екологічної інспекції, управління Держкомзему, водного господарства в районі та депутатів, котрі покликані відстоювати інтереси Білок на різних рівнях, з проханням негайно втрутитися у ситуацію та навести нарешті лад з річкою Боржава у селі.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ

Ваш отзыв

Ваш коментар