Версія для друку Версія для друку

В пріоритеті – життя людей

У місті ситуація без змін, хоча і напружена. На жаль, днями померла жителька  с. Приборжавське, у якої виявили захворювання на коронавірус. На 15.30 к. ч. підтверджено ще два випадки захворювання на коронавірус – у сина померлої, лікаря райполіклініки та у пацієнтки, що перебувала з нею в одній палаті. В інших двох пацієнтів інфекційного відділення тест на COVID-19 дав негативний результат. Оскільки коло осіб, з якими контактувала хвора, ще й досі встановлюється, велике прохання до всіх жителів максимально дотримуватись умов карантину, залишатися вдома, не відвідувати в найближчий час райполіклініку та райлікарню,  використовувати засоби особистого захисту.
Щодо  продуктових  магазинів – черг не має. Ціни на продукти у порівнянні з п’ятницею минулого тижня залишаються без змін.
Також працівниками КП «Тепло-Місто» та ДСНС проводилась дезінфекція місць громадського користування міста та під’їздів житлових будинків по вул. Шевченка, а працівниками міськради і надалі проводилась безкоштовна роздача масок у мікрорайоні вул. М. Рильського (газовики), Пушкіна, Шевченка, Волошина, частково Шкільна.
Щодо інших подій, то відбулася зустріч керівництва міськради з підприємцями, які торгують на ринку і вимагають продовжити його роботу.  Міський голова чітко пояснив, що на даний час про продовження роботи ринку не може бути й мови, а тим паче з огляду на останні події та порушення умов функціонування ринку під час карантину (відсутність у деяких продавців масок і рукавичок, не проводиться дезінфекція торгових поверхонь, товар не накритий тощо). На даний час головне питання – не допустити розповсюдження коронавірусу.
Було висловлено думку реалізовувати продукцію дистанційно через соціальні мережі. Оскільки велика кількість продавців не з Іршави, а з сіл району, тому було запропоновано їм звернутися до голів своїх сільських рад з метою вирішення даного питання. Із свого боку міськрада буде надавати посильну можливу допомогу в реалізації продукції, що швидко псується. Також голова повідомив, що у разі покращення ситуації у місті питання про роботу ринку буде розглянуто на відповідній  комісії. Здоров’я всім та бережіть себе і рідних.

Прес-служба Іршавської ОТГ,
6 квітня.

У коментарі для «Нового життя» Іршавський міський голова Степан Бобик відзначив, що місцева влада свідомо пішла на непопулярні кроки, жертвуючи при цьому меншим заради збереження здоров’я і життя людей. На час здачі номера в друк розв’язання проблеми реалізації продуктів, які швидко псуються і строк їх придатності доволі обмежений, залишалося відкритим. Водночас ведуться переговори із чотирма представниками власників і працівників яток на ринку, з якими опрацьовуються можливі варіанти мінімізації збитків реалізаторів продовольчої продукції на торговищі.

Ваш отзыв

Ваш коментар