- Нове життя - https://nz-ir.com -

ВОДНІ БАГАТСТВА У БІЛКАХ: ПОРЯДОК ЧИ БЕЗЛАД?!

Річки — це природні багатства, які, безперечно, треба мудро використовувати. У протилежному разі це може обернутися для нас дуже болісним бумерангом. Свої плачевні висновки щодо подібного розвитку ситуації науковці вже озвучували не раз. Очевидно, варто до них прислухатися і все-таки користуватися природними багатствами не хаотично і бездумно, а якось зважено.
Днями до нас звернулися жителі присілку Телятинець села Білки із проблемою, яка їм болить роками. Попросили висвітлити її на сторінках нашої газети. Мова йде про ситуацію із забором гравію із річки Боржава та вивозом родючих ґрунтів з її берегів.
За їх словами, страшно дивитися на той безлад, який там твориться. Кажуть, що вони не проти того, щоб гравій чи ґрунт брали для потреб Білок, але це потрібно робити виключно на законній основі. Білківчани стверджують, що на жаль, цим зазвичай займаються безпринципні люди без відповідних дозволів, серед яких багато жителів інших населених пунктів. Копають землю і беруть гравій там, де заманеться, навіть не прибираючи за собою. Через такий підхід до справи під час злив присілок підтоплює.
Білківчани обурюються, що неодноразово зверталися із цим питанням у різні державні установи, зокрема й до керівництва села, однак проблему так і не вирішили. Всі якось про це поговорять у гарячий момент і забувають, а їх цікавить результат – дбайливе ставлення до природних багатств на території рідного села.
Жителі присілку Телятинець наголошують, що з середини цього місяця на території області вступили в силу різні заборони на період нересту риби. Навіть це не зупиняє псевдолюбителів природи, які незаконно наживаються на природних багатствах Білок. Обурені заявники чекають на належну реакцію влади різних рівнів на ці процеси.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ.