- Нове життя - https://nz-ir.com -

НЕ ЗГАНЬБІМО ЗДОБУТКІВ МАЙДАНУ

Наприкінці 2013 року народ України повстав проти курсу тодішньої влади. Ці події в подальшому охрестили Революцією гідності. Українці боролись за демократію, достойне життя у рідній країні, гідне майбутнє, європейські орієнтири… Та влада не мала наміру здаватись і вдалась до розстрілів протестувальників. Двадцятого лютого 2014 року загинуло найбільше українців від куль снайперів на вулиці Інститутській у столиці. Усіх загиблих під час Революції гідності назвали Небесною сотнею. Минула шоста річниця цих кровавих, без сумніву, епохальних подій, які змінили хід історії.
Минулого четверга на центральній площі Іршави з нагоди згаданої річниці провели мітинг-реквієм. Тут зібралося керівництво району, міста, служб й установ, представники громадськості. Вони поклали квіти та запалені лампадки до пам’ятного знаку борцям за свободу і незалежність України, героям Небесної сотні та загиблим в АТО, також вшанували загиблих хвилиною мовчання.

SONY DSC

Поминальний молебень відслужив священник іршавського греко-католицького храму Непорочного Зачаття Пресвятої Богородиці о. Іван Бунзяк. Наостанок священнослужитель звернувся до всіх присутніх з проповіддю. Він зазначив, що загиблі зробили відважний крок, керувались почуттям любові до рідного краю, сім’ї, прагнули якісних змін. Закликав кожного з нас робити усе з любов’ю, адже тоді зможемо досягти успіху.
До слова, Іршава долучилася до щорічної тихої акції вшанування героїв Небесної сотні «Ангели пам‘яті». Учні Іршавського закладу загальної середньої освіти №1 виготовили символічні паперові янголи та перед початком мітингу розвісили їх на гілках дерев площі.
Ведучою заходу була Марина Максим. Вона також декламувала тематичні вірші.
Події Революції гідності дали нам шанс якісно змінитись. Тому не варто забувати про народних творців того революційного періоду, котрі віддали за світле майбутнє найдорожче – життя. Треба докладати зусиль, аби не зганьбити їх здобутків…

Іван КОПОЛОВЕЦЬ.