- Нове життя - https://nz-ir.com -

КВІТИ ЛЮБОВІ

З приводу цього свята доволі часто точаться жваві дискусії. Палкі прихильники відзначення Дня закоханих переконані, що це – прекрасна нагода на повен голос заявити про свої почуття, подарувати одне одному чергову порцію чудових емоцій та незабутніх вражень. Більш консервативні жителі нашого краю вважають, що таке свято нам штучно нав’язали .
Та, здається, закохані не особливо переймаються дискусійними моментами й залюбки святкують День Валентина, сподіваючись якомога тонше відчути міць стріл Амура, обмінюються зворушливими словами та не менш креативними подарунками. Звісно, у це свято представники сильної статі не забувають про магію квітів. Окремі дарують їх обраницям, аби якось підлабузнитись. Деякі в такий спосіб прагнуть згладити певну провину. І все ж не бракує тих, котрі отак просто полюбляють подивувати, потішити, зробити приємно…
Щоправда, цьогорічний дощ дещо зіпсував зовнішній антураж свята, але він аж ніяк не затуманив відповідного настрою. Звісно, надворі могло бути чимало фотозон, але, попри негоду, все одно без креативу не обійшлося. На магазинах, в яких продають святковий товар, вивішували повітряні кульки у вигляді сердець, ставили біля входу декоративні зразки Ейфелевої вежі та навіть малювали всередині на стінах своєрідне анатомічне серце, оздоблене вертикальним оберемком квітів…
Цього дня побачив чимало чоловіків, котрі наче єдиний раз у році масово змагалися, в кого з них кращий букет. Вирішив поспілкуватися з продавцями квітів і з’ясувати, що найчастіше в день свята вибирали покупці.
Як зазначила Світлана Трикур з «Каріни», до них завітали чоловіки різного віку. Найбільшою популярністю користувалися троянди та тюльпани. При виборі в основному домінував червоний колір, хоча полюбляли також білий і жовтий. Вибирали навіть синю троянду. Часто купували міксовані букети з різних квітів. Перевагу надавали паперовій упаковці. Один чоловік придбав букет з кількох десятків троянд. Світлана підозрює, що він, мабуть, вирішив освідчитись коханій.
За словами Андрія Коровського з «Вавілону», більшість покупців обирали троянди та ромашки. До вподоби їм були квіти червоного і білого кольорів. Зазвичай купляли по одній, три або й п’ять, іноді просили букети. Навідувалась в основному молодь. Пожвавлення спостерігалося вже під вечір. Цікаво, що заходило кілька хлопчиків, які хотіли зробити приємний сюрприз для сестричок. Були також і представники ромської національності.
Наталія Кобаль з «Флори» розповіла, що покупці не зациклювались на якомусь одному виді та кольорі квітів, придбали чимало букетів. Вони періодично заходили весь день і представляли різну вікову категорію.
Цьогорічний День закоханих вже став історією. Впевнений, що винахідливості нашим землякам не бракує. А, отже, не обійшлося без хороших емоцій та вже не менш феєричних спогадів.

Іван КОПОЛОВЕЦЬ